αρχικηVIRALΘα πέρναγες μία βραδιά εκεί; Αυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχειακό θέρετρο στον κόσμο

Θα πέρναγες μία βραδιά εκεί; Αυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχειακό θέρετρο στον κόσμο

Με μότο «Η αυθεντικότητα είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια» το βραζιλιάνικο resort Uxua Casa Hotel & Spa κέρδισε επάξια φέτος τον τίτλο του καλύτερου ξενοδοχειακού θέρετρου στον κόσμο, στην 34η ετήσια έρευνα των Βραβείων Readers ’Choice Awards του Condé Nast Traveller (CNT).

Περισσότεροι από 800.000 αναγνώστες της ταξιδιωτικής βίβλου του CNT έδωσαν την ψήφο τους και το 2021 στα αγαπημένα τους ταξιδιωτικά προϊόντα, τοποθετώντας το Uxua στην κορυφή σε μια λίστα με τα καλύτερα 50 resorts στον κόσμο. Στη 2 θέση βρέθηκε το Morukuru Family στη Νότιο Αφρική ενώ στην 3 θέση το L’Horizon Resort & Spa στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια.

Με μόλις 9 δωμάτια – σπίτια το Uxua Casa, στο γραφικό και ιστορικό κρατίδιο της Μπαΐας της Βραζιλίας, στο χωρίς αυτοκίνητα χωριό του Trancoso, 70 λεπτά μακριά από το Σάο Πάολο, μοιάζει με χρονομηχανή αφού τα μισά του σπίτια χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν. Ανακαινίστηκαν από τον σχεδιαστή – ιδιοκτήτη τους Wilbert Das σε συνεργασία με ντόπιους τεχνίτες χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές και υλικά. Αγκαλιασμένο από τροπικό δάσος, το resort ήταν το όραμα του Ολλανδού ιδιοκτήτη του Wilbert Das που είναι πρώην δημιουργικός διευθυντής της φίρμας Diesel Jeans.

Uxua: O hotel invisível por fora, sem portas e sem chaves, que é uma das  experiências mais autênticas de Trancoso e do mundo - Simonde

Στο νέο-χίπικο βραζιλιάνικο χωριό, ο ίδιος δημιούργησε χώρους haute-boho. Όπως περιγράφει το CTN, οι εσωτερικού χώροι είναι ιδιαίτερα ευρύχωροι, με εκθαμβωτικούς λευκούς τοίχους και κρεβάτια με μουσελίνα, άριστης ποιότητας ξύλα στα έπιπλα, αντίκες και vintage αντικείμενα. Ένα μονοπάτι περνάει μέσα από δάση γεμάτα από δεντράκια μαγκρόβια και φτάνει στην παραλία, όπου υπάρχουν τεράστια κρεβάτια για ξεκούραση μετά το πρωινό και ένα beach bar που στο παρελθόν ήταν αλιευτικό σκάφος. Φυσικά διαθέτει εστιατόριο και spa. Συχνά φιλοξενεί διάσημους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, που εμπνέονται από το χωριό και δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Οι τιμές του ποικίλουν ανάλογα το σπίτι και την περίοδο και για τον Δεκέμβριο ξεκινούν από 3.000 δολάρια τη βραδιά.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =