αρχικηVIRALΘα πέρναγες ένα βράδυ σε αυτή την… αιωρούμενη καλύβα μέσα στο δάσος; (Εικόνες)

Θα πέρναγες ένα βράδυ σε αυτή την… αιωρούμενη καλύβα μέσα στο δάσος; (Εικόνες)

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δεις ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Στο επίκεντρο είναι η Niliaitta. Μια μαύρη καλύβα την οποία σχεδίασε το Studio Puisto. Το ιδιαίτερο αυτό κατάλυμα στηρίζεται σε έναν στύλο και μοιάζει… σαν να πετάει.

Η καλύβα έχει τοποθετηθεί στην Φινλανδία, και συγκεκριμένη στην περιοχή του Kivijärvi, μέσα σε ένα δάσος που μοιάζει με σκηνικό από ταινία. Κάπως έτσι, οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο στην απόλυτη απομόνωση.

«Η ιδέα είναι ότι απλώς με το να μεταφερθούμε… στον αέρα, νιώθουμε αμέσως αποσπασμένοι από τις καθημερινές μας ανησυχίες που συμβαίνουν στο έδαφος» λέει η Φινλανδική εταιρία που δημιούργησε την Niliaitta. Και συμπληρώνει: «Η αντίθεση μεταξύ της άγριας φύσης και ενός ασφαλούς, άνετου εσωτερικού χώρου δημιουργεί μια πολύ έντονη συνολική εμπειρία».

Η συγκεκριμένη καλύβα είναι η πρώτη από τις 25 σουίτες Niliaitta που πρόκειται να χτιστούν μέσα στο ίδιο δάσος. Κάποιες θα τοποθετηθούν στο έδαφος, ενώ μερικές άλλες θα επιπλέουν σε μια κοντινή λίμνη.

Το μαύρο βαμμένο ξύλο χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση ολόκληρης της καλύβας, για να τη βοηθήσει να ταιριάξει με το περιβάλλον που υπάρχει τριγύρω. Φυσικά στο εσωτερικό οι ένοικοι θα συναντήσουν όλες τις ανέσεις που έχει και το δωμάτιο ενός καλού ξενοδοχείου. Ενώ τα μεγάλα τζάμια σου επιτρέπουν να έχεις μια εντυπωσιακή θέα προς το τοπίο που υπάρχει έξω.

Εσύ θα πέρναγες ένα βράδυ σε αυτήν την καλύβα;

A black cabin elevated on a column in Finnish woodland
An aerial view of Studio Puisto's woodland cabin in Finland
A woodland cabin clad in black-painted wood
A Finnish cabin clad in black-painted wood
The light-wood interiors of a woodland cabin in Finland
https://coolmaterial.com/wp-content/uploads/2021/01/Studio-Puisto-Niliaitta-Cabins-7-1000x600.jpg
https://studiopuisto.fi/wordpress/wp-content/uploads/Kivij%C3%A4rvi-holiday-houseing-development-view-2-940x600-1-scaled.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + ten =