αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θα ξεκινήσω από αύριο»: Αν λες κάποια από αυτά τα 4 ψέματα στον εαυτό σου, δεν θα βγάλεις ποτέ χρήματα μέσα από μία δική σου ιδέα

«Θα ξεκινήσω από αύριο»: Αν λες κάποια από αυτά τα 4 ψέματα στον εαυτό σου, δεν θα βγάλεις ποτέ χρήματα μέσα από μία δική σου ιδέα

Πότε είναι η τελευταία φορά που άφησες τον φόβο να σε κυριεύσει; Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, ο φόβος μας εμποδίζει να κάνουμε πολλά από τα πράγματα που γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο φόβος είναι ιδιαίτερα επιζήμιος για τους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν το πρώτο τους μεγάλο project.

Εδώ είναι 4 ψέματα που οι άνθρωποι τείνουν να λένε στον εαυτό τους όταν ψάχνουν λόγους για να ΜΗΝ κάνουν κάτι. Αν λες κάποια από αυτά στον εαυτό σου, μάλλον δεν θα φτάσεις ποτέ στην business επιτυχία. Και δεν θα βγάλεις χρήματα μέσα από μία δική σου ιδέα.

1. Δεν είμαι έτοιμος

Ο φόβος είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς επιχειρηματίες καθώς αρχίζουν να σχεδιάζουν και να χτίζουν τα πρώτα τους εγχειρήματα. Χωρίς θετική οπτική, πολλοί άνθρωποι μπορεί να «παραλύσουν» από αυτόν τον φόβο. Μερικοί δεν κυκλοφορούν ποτέ το προϊόν ή την υπηρεσία τους εξαιτίας αυτού του φόβου.

Φοβούνται ότι αυτό που έχουν να πουλήσουν δεν είναι καλό και δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να ξεπεράσουν τη δυσφορία και να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Η δυσφορία είναι μέρος της διαδικασίας και είναι μέρος του ταξιδιού. Πιθανότατα, θα αποτύχετε ή θα αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες, αλλά χωρίς δράση, δεν θα καταφέρετε τίποτα. Η τακτική δράση είναι το κλειδί, επομένως ορίστε deadlines για τον εαυτό σας και ξεκινήστε τη δουλειά!

2. Έχω τόσες πολλές ιδέες, αλλά θα πρέπει να περιμένω μέχρι να έχω μία που να είναι αρκετά καλή

Κάποιοι δεν γνωρίζουν πού να επικεντρώσουν το χρόνο, τα χρήματα και την ενέργειά τους. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν έχουν έλλειψη καλών ιδεών, αλλά το να γνωρίζουν σε ποιους τομείς να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους είναι το κλειδί εάν θέλουν πραγματικά να γίνουν επιτυχημένοι.

Αντί να αποφεύγετε να επιλέξετε ένα μονοπάτι και να προσπαθήσετε να κάνετε… ταχυδακτυλουργικά με τρεις ή τέσσερις ιδέες, περιορίστε την ιδέα σας σε μία θέση και μείνετε σε αυτήν για κάποιο χρονικό διάστημα για να καταλάβετε εάν μπορείτε να κερδίσετε κάτι ή όχι με αυτήν την ιδέα.

3. Αυτό υπάρχει ήδη

Αν έχετε μια ιδέα για ένα προϊόν, στόχος είναι να διατεθεί στην αγορά και να πωληθεί αποτελεσματικά και θα προσφέρει κάποια αξία σε όσους το χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν στις δεξιότητες και τις γνώσεις τους. Και δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν η ιδέα τους θα έχει αξία για τους άλλους ή όχι.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να σας σαμποτάρει. Ένας τρόπος για να ξεφύγετε από αυτή τη νοοτροπία είναι να σκέφτεστε λιγότερο τον εαυτό σας και περισσότερο τον πελάτη. Ασχοληθείτε λιγότερο με τις δεξιότητες που έχετε (ή ποιες δεξιότητες σας λείπουν) και σκεφτείτε  την αγορά και ποιες ανάγκες έχουν οι άνθρωποι. Δες το πρόβλημα που λύνεις.

4. Δεν προλαβαίνω σήμερα, θα ξεκινήσω από αύριο

Το ακούμε επίσης συχνά στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι έχουν «καλές ιδέες», αλλά τις αναβάλουν… για αργότερα. Για την επόμενη ημέρα, τον επόμενο μήνα, μετά το καλοκαίρι, μετά τα Χριστούγεννα. Συνήθως, το «αργότερα» γίνεται «ποτέ». Το να ξεκινάς τώρα είναι πάντα καλύτερο από το να περιμένεις. Σίγουρα, μπορεί να μην στείλεις παραδοτέο πακέτο σε έναν πελάτη στις 2 π.μ., αλλά ακόμα και τότε μπορείς να κάνεις μια προεργασία. Κάνοντας ακόμη και μικρά βήματα προόδου, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε σταθερή επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 6 =