αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Θα είμαστε σε επαφή»: 3+1 ψέμματα που θα ακούσεις από έναν HR Manager. Και δείχνουν ότι έχασες τη δουλειά

«Θα είμαστε σε επαφή»: 3+1 ψέμματα που θα ακούσεις από έναν HR Manager. Και δείχνουν ότι έχασες τη δουλειά

Είναι τα δύο πιο αγχωτικά κομμάτια όταν ψάχνεις για εργασία: Ο χρόνος κατά την job interview, και ο χρόνος αμέσως μετά όταν αναμένεις να σε ειδοποιήσουν.

Και είναι δύσκολο συνήθως να προβλέψεις την εικόνα που έχει σχηματίσει ο HR Manager για εσένα. Δεν μπορείς να καταλάβεις, δηλαδή, αν έχεις πάρει την δουλειά ή όχι. Υπάρχει αρκετά μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτά που σου λέει ένας HR Manager, μέχρι αυτά που πραγματικά σκέφτεται.

Αν καταφέρεις να «αποκωδικοποιήσεις» όμως αυτά που σου λέει, θα μπορέσεις να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Θα μειώσεις την αγωνία σου μετά την συνέντευξη, και το σημαντικότερο: Θα ξέρεις πότε πρέπει… να κοιτάξεις για άλλες ανοιχτές θέσεις. Το CNBC έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο και παραθέτει 4 ψέμματα που θα ακούσεις ίσως από έναν HR Manager. Αν ακούσεις αυτές τις φράσεις μάλλον… έχασες τη δουλειά.

1 | «Θα είμαστε σε επαφή». Αν η άλλη πλευρά δεν ενθουσιαστεί με εσένα, θα σου δώσει σύντομες απαντήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, χωρίς να αναλύσει πολύ τα δεδομένα που αφορούν τη θέση. Και πολύ σύντομα θα σου πει ότι «θα παραμείνετε σε επαφή» για να συζητήσετε περισσότερα. Κάπως έτσι η συνάντηση θα ολοκληρωθεί και μάντεψε: Το πιθανότερο είναι να μην ξανά επικοινωνήσει μαζί σου, είτε για θετική είτε για αρνητική απάντηση.

2| «Δεν θέλω να κλέψω περισσότερο από το χρόνο σας…». Μια job interview συνήθως διαρκεί περίπου 1 ώρα. Λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο. Αλλά αν δεις τον HR Manager να θέλει να ολοκληρώσει τη συνέντευξη σε… 15 λεπτά, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Θα σου πει ότι δεν θέλει να σε απασχολήσει περισσότερο. Στην πραγματικότητα σε έχει ήδη απορρίψει.

3|«Έχουμε πολλούς υποψήφιους να δούμε, θα σε ενημερώσουμε για το πως εξελίσσεται η διαδικασία». Αυτό συνήθως σημαίνει ότι είσαι το Plan B τους. Δεν τους ενθουσίασες, αλλά δεν σε έχουν «κόψει» κιόλας. Θα δουν και άλλα άτομα, και αν δεν βρουν κάτι καλύτερο θα στραφούν σε εσένα.

4| «Αν δεν επιλεγείτε για την θέση αυτή, θα σας ενδιέφερε η Χ θέση;». ΟΚ, μάλλον δεν είσαι η πρώτη επιλογή τους για την θέση που έκανες αίτηση, αλλά μην βιαστείς να πεις «όχι» στη παραπάνω ερώτηση. Άσε να εννοηθεί ότι είσαι ανοιχτός και για άλλες προτάσεις. Αν πεις «όχι» θα δείξεις ότι δεν είσαι ενθουσιασμένος με την εταιρία γενικά. Άρα ακόμα κι αν ξανά ανοίξει στο μέλλον η θέση που θες, δεν θα στραφούν σε εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eight =