αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘα δούμε Tesla «Made in Europe»

Θα δούμε Tesla «Made in Europe»

Το πράσινο φως έδωσαν και επισήμως οι αρμόδιες γερμανικές αρχές για την ανέγερση του giga εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία. Έπειτα από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων και μίας δαιδαλώδους διαδικασίας έγκρισης, το εργοστάσιο, το οποίο είναι κομβικό για την ανάπτυξη της εταιρείας στην Ευρώπη, έλαβε έγκριση από το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του κρατιδίου Dietmar Woidke δήλωσε χαρακτηριστικά «Αυτή η διαδικασία αδειοδότησης ήταν ένα εγχείρημα – μαμούθ για εμάς. Πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στην βιομηχανική μας ανάπτυξη».

Η διαδικασία για την ανέγερση του εργοστασίου έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δυομισι χρόνια. Οι καθυστερήσεις οφείλονται ιδίως σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις που κινητοποιήθηκαν λόγω ανησυχιών για την διοχέτευση του νερού στην περιοχή. Οι αντιφρονούντες υποστήριζαν ότι το εργοστάσιο θα απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού ετησίως και ότι αυτό θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στο περιβάλλον.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ είχε δηλώσει γελώντας κατά τη διάρκεια περιήγησής του στην έκταση όπου θα ανεγερθεί το εργοστάσιο: «Αυτή η περιοχή έχει τόσο πολύ νερό, δείτε γύρω σας. Έχουμε λάβει πολλή υποστήριξη και το εκτιμούμε δεόντως. Νιώθουμε ευπρόσδεκτοι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στη Γερμανία». Ο ίδιος ήλπιζε να έχει λάβει την απαραίτητη άδεια τον περασμένο Οκτώβριο και έχει αποδώσει τις καθυστερήσεις στην γερμανική γραφειοκρατία.

Το giga εργοστάσιο αναμένεται να παράγει μπαταρίες για έως και 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Στόχος του Μασκ είναι να ανταγωνιστεί ευθέως τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών την Volkswagen, την Mercedes-Banz και την ΒΜW στη Γηραιά Ήπειρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + ten =