αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘα δούμε άραγε «Facebook επί πληρωμή»; Τι άφησε να εννοηθεί ο Mark Zuckerberg

Θα δούμε άραγε «Facebook επί πληρωμή»; Τι άφησε να εννοηθεί ο Mark Zuckerberg

Κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του Mark Zuckerberg ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, πλήθος φημών βρέθηκαν να επικαιροποιούνται τρόπον τινά ή να απορρίπτονται ολοσχερώς. Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα το γεγονός πως η μετοχή της εταιρίας του νεαρού δισεκατομμυριούχου γνώρισε άξαφνα μεγάλη άνθηση (περίπου ~4.8%) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεικνύοντας όπως ο ίδιος τονίζει πως αυτό αποτελεί ακράδαντη ένδειξη της εμπιστοσύνης που αποσκοπεί να ξανακερδίσει από τους χρήστες της πλατφόρμας του.

Ο γερουσιαστής Orrin Hatch ρώτησε τον Zuckerberg “Πως διατηρείτε ένα επιχειρηματικό μοντέλο όπου οι χρήστες δεν πληρώνουν για της υπηρεσίες που τους προσφέρετε;”. Η επικερδής φύση του Facebook βασίζεται στη στοχοποιημένη διαφήμιση σε αρκετές πτυχές των εφαρμογών και ιστοτόπων του, αφού η διατήρηση της παροχής δωρεάν υπηρεσιών σε τόσο μεγάλο όγκο καναλωτών είναι εξαιρετικά πολυδάπανη. Ο ίδιος πρόσθεσε λίγο μετά εντός της απολογίας του πως “πάντα θα υπάρχει μια έκδοση του Facebook που θα είναι δωρεάν.”, το οποίο συνάδει με τις δηλώσεις της Sandberg (βλ. Facebook’s Chief Operating Officer) την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με το ότι αν κάποιος θέλει να αποφύγει τις διαφημίσεις θα χρειαστεί να πληρώσει. Έτσι, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη κάποιου μελλοντικού premium, ad-free, επί-πληρωμή μοντέλου προσφοράς υπηρεσιών.

Πρόκειται ίσως για ένα αντίστοιχο συνδρομητικό μοντέλο εκείνου που έχει παρουσιάσει η Amazon με το Prime, όπου η διευκόλυνση δηλαδή του κεντρικού κορμού της επιχείρησης (βλ. Ψηφιακό κατάστημα αγορών) περιλαμβάνει παράλληλα την εξάλειψη των διαφημίσεων καθώς και την προσφορά οπτικοακουστικών υπηρεσιών (βλ. Twitch Prime, Prime Video, κ.α.). Οι εικασίες παραταύτα δεν έχουν τέλος, επομένως μέχρι κάποιας επίσημης ανακοίνωσης δεν έχουμε παρά να αναμένουμε.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 4 =