αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα διαγράφεται από τον ΟΑΕΔ ένας άνεργος αν αρνείται 3 φορές να μπει σε θέσεις εργασίας

Θα διαγράφεται από τον ΟΑΕΔ ένας άνεργος αν αρνείται 3 φορές να μπει σε θέσεις εργασίας

Σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης μετονομάζεται ο ΟΑΕΔ, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, που περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές και ανατροπές στη λειτουργία και τη διαδικασία παροχών του Οργανισμού. Σε προηγούμενο άρθρο μας παραθέσαμε αναλυτικά τα δεδομένα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πότε θα διαγράφεται πλέον ένας άνεργος από τον ΟΑΕΔ. Καταρχάς, εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια, ανάλογα αυτών που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης, με τα οποία θα συνδέονται οι παροχές του ΟΑΕΔ.Στην πράξη, για να έχει κάποιος την ιδιότητα του ανέργου, θα πρέπει να έχει ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 14.000 ευρώ για άγαμο και 20.000 ευρώ για έγγαμο άνεργο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Παράλληλα, θα υπάρχει διαγραφή για 2 χρόνια, όταν υπάρχουν από πλευράς του ανέργου, τρεις αρνήσεις για κατάλληλες θέσεις. Κατάλληλες θέσεις, είναι αυτές που ταιριάζουν με το εργασιακό του προφίλ, σχετίζονται με τον τελευταίο μισθό που έπαιρνε όταν εργαζόταν και που είναι κοντά στον τόπο εργασίας τους. Προβλέπεται διαγραφή για δύο χρόνια και διακοπή του επιδόματος ανεργίας. Αυτό δεν οδηγεί σε διακοπή φθηνότερου ρεύματος, επιδόματος θέρμανσης και ρυθμίσεων για τον ΕΝΦΙΑ.

Εάν η άρνηση αφορά κατάρτιση, τότε η διαγραφή από το μητρώο θα είναι για 6 μήνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =