αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα δημοσιεύονται τα ονομάτων όσων συμμετέχουν σε παράνομο εμπόριο αλκοολούχων ποτών

Θα δημοσιεύονται τα ονομάτων όσων συμμετέχουν σε παράνομο εμπόριο αλκοολούχων ποτών

Σφίγγει ο κλοιός για τους λαθρέμπορους καθώς κυβέρνηση και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρούν στη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση αφενός της υγείας των καταναλωτών, αφετέρου των δημοσίων εσόδων. Μετά τη σφράγιση έως και 90 ημέρες των πρατηρίων καυσίμων και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στο διαδίκτυο, αλλά και την ενημέρωση των πολιτών ότι το συγκεκριμένο πρατήριο πωλούσε νοθευμένα καύσιμα (με ειδική ταινία στο πρατήριο), οι αρχές κάνουν ένα βήμα επιπλέον.

Συγκριμένα, τις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί διάταξη στη Βουλή που θα προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, σφράγιση εγκαταστάσεων για όσους νοθεύουν αλκοολούχα ποτά.

Σημειώνεται ότι μέσω της μαύρης αγοράς και της νοθείας αλκοολούχων ποτών το ελληνικό δημόσιο χάνει ετησίως περί τα 70-100 εκατ. ευρώ (ΕΦΚ και ΦΠΑ). Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το παράνομο εμπόριο αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 11% της συνολικής κατανάλωσης. Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την ηλεκτρονική Παρακολούθηση επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων στην ελληνική επικράτεια. Με την είσοδό τους και την κυκλοφορία τους στη χώρα, θα εφαρμόζεται η αξιοποίηση του Μητρώου Αλκοολούχων Ποτών και του Συστήματος Αναγνώρισης Αλκοολούχων Ποτών από τις ελεγκτικές αρχές του τελωνείου.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον περιορισμό στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων από κυκλώματα, ακόμα και με το στήσιμο μονάδων παραγωγής εντός της Ελλάδας και τη δράση αδίστακτων κακοποιών που αξιοποιούν το έλλειπες σύστημα εισροών- εκροών των καυσίμων για να κατακλέψουν τα κρατικά ταμεία. Με την εκπόνηση ειδικών πλάνων για τα καπνικά, τα οινοπνευματώδη, τα υγρά καύσιμα, το υγραέριο αλλά και το “μαύρο” χρήμα, οι στόχοι είναι απαιτητικοί.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =