αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘα βρει την δεύτερη ευκαιρία της η ΘΕΣγάλα; Ποια είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή

Θα βρει την δεύτερη ευκαιρία της η ΘΕΣγάλα; Ποια είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή

Εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου Λάρισας επί της αίτησης εξυγίανσης που κατέθεσε την περασμένη χρονιά και συζητήθηκε στα τέλη του έτους βρίσκεται ο γαλακτοκομικός συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα. Μέσω της αίτησης εξυγίανσης ο συνεταιρισμός από τη Λάρισα, που επιχείρησε να αλλάξει τον τρόπο που αγοράζαμε γαλακτοκομικά και να “κλειδώσει” τις τιμές παραγωγού, προσπαθεί να βρει λύση στα δυσθεώρητα οικονομικά του προβλήματα.

Για να ξεπεράσει όμως τα προβλήματα χρειάζεται ένεση ρευστότητας. Στην προσπάθειά του να βρει τζίρο προχώρησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στην υπογραφή συμφωνίας με τα σούπερ μάρκετ Κρητικός, ενώ έχει στα σκαριά και άλλες συμφωνίες με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η συνεργασία με την αλυσίδα Κρητικός αφορά τη διάθεση σειράς προϊόντων του συνεταιρισμού σε επιλεγμένα καταστήματα της ομώνυμης εταιρείας. Από την πλευρά του Συνεταιρισμού εκτιμάται ότι η συνεργασία αυτή θα αποβεί προς όφελός του.

Πάντως το μείζον ερώτημα είναι πώς ο ΘΕΣγάλα έφθασε σε αυτό το σημείο. Ποια είναι εντέλει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και αν θα μπορέσει να ξεφύγει από την “κατάρα” που κατατρέχει το ελληνικό συνεταιριστικό κίνημα, ή θα επιβεβαιώσει τις “Κασσάνδρες” που θέλουν να μην καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του.

Ο συνεταιρισμός έχει τζίρο (χρήση 2018) περί τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ στα 20 εκατ. ευρώ υπολογίζονται και οι συνολικές υποχρεώσεις του. Ο μακροπρόθεσμος δανεισμός έφθασε τα 4 εκατ. ευρώ, το μετοχικό κεφάλαιό του διαμορφώνεται πλέον στις 846.000 ευρώ (σ.σ. μέτοχοι είναι 36 συνεταιριστές) και πλέον απασχολεί λιγότερα από 80 άτομα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =