αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘα βλέπεις τους άλλους μέσω εικονικής πραγματικότητας στο TikTok; Η μητρική της πλατφόρμας μόλις εξαγόρασε μια VR startup

Θα βλέπεις τους άλλους μέσω εικονικής πραγματικότητας στο TikTok; Η μητρική της πλατφόρμας μόλις εξαγόρασε μια VR startup

Σε μια κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον προχώρησε η μητρική εταιρία του TikTok. H ByteDance εξαγόρασε την Pico μιά startup που δραστηριοποιείται στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας (VR).

Η ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών λογισμικού και υλικού του Pico, καθώς και το ταλέντο και η βαθιά τεχνογνωσία της ομάδας της, θα υποστηρίξουν τόσο την είσοδό μας στον χώρο της VR όσο και στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα της τεχνολογίας», σημειώνει η ByteDance.

Η Pico ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ακουστικών εικονικής πραγματικότητας παγκοσμίως το α΄ τρίμηνο του 2021, με τις παραγγελίες της να αυξάνονται κατά 44,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εταιρεία IDC.

«Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της VR και θεωρούμε ότι έρχεται σε ευθυγράμμιση με την αποστολή μας», δήλωσε εκπρόσωπος της ByteDance.

Η τεράστια επιτυχία της εφαρμογής δημιουργίας βίντεο μικρής διάρκειας TikTok, έχει προσδώσει στη ByteDance ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τεχνολογικό κλάδο και αυτό το πλεονέκτημα θέλει να το εξαργυρώσει διευρύνοντας το πεδίο δράσης της. 

Τον Μάρτιο, απέκτησε ένα μεγάλο στούντιο παιχνιδιών για κινητές συσκευές, το Moonton, αντί 4 δισ. δολαρίων, θέλοντας να επεκταθεί στον χώρο του gaming, ενώ η εξαγορά της Pico σηματοδοτεί μια ακόμη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της.

Η απόκτηση της Pico θα μπορούσε να τη φέρει σε ανταγωνιστική θέση απέναντι στο τμήμα Oculus VR, του Facebook. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =