αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘα αναγκαστεί το Facebook να πουλήσει τα Instagram και WhatsApp; Η FTC κατηγορεί τον κολοσσό για μονοπωλιακές πρακτικές

Θα αναγκαστεί το Facebook να πουλήσει τα Instagram και WhatsApp; Η FTC κατηγορεί τον κολοσσό για μονοπωλιακές πρακτικές

Η Facebook βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο της ΕΕ, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) κατέθεσε αίτημα για νέα συμπληρωματική αγωγή κατά της εταιρείας, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς αντιμονοπωλιακούς νόμους με την απόκτηση του Instagram και του WhatsApp.

Η Facebook έχει προθεσμία έως τις 4 Οκτωβρίου για να εκδώσει νομική απάντηση στην αγωγή. Σε μια ανάρτηση στο Twitter, ο εταιρικός λογαριασμός του Facebook χαρακτήρισε την τελευταία αγωγή της FTC «άδικη», γράφοντας: «Δεν υπήρχε έγκυρος ισχυρισμός ότι το Facebook ήταν μονοπώλιο – και αυτό δεν έχει αλλάξει».

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατέθεσε αγωγή τον Δεκέμβριο του 2020 και υποστήριζε ότι οι εξαγορές του Instagram και του WhatsApp από την Facebook της παρείχαν έναν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις υπηρεσίες των κοινωνικών δικτύων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, στα τέλη Ιουνίου, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο απέρριψε την αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC, δίνοντας της παράλληλα την ευκαιρία να υποβάλει μία τροποποιημένη καταγγελία μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Μαζί με την τροποποιημένη καταγγελία, η FTC κατέστησε επίσης σαφές ότι η πρόεδρος Lina Khan θα συνεχίσει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην υπόθεση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 10 =