αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘέρμανση για λίγες ημέρες: 1 στους 4 πολίτες πάει με μπιτόνια για να πάρει πετρέλαιο

Θέρμανση για λίγες ημέρες: 1 στους 4 πολίτες πάει με μπιτόνια για να πάρει πετρέλαιο

Με μπιτονάκια των 10 – 20 λίτρων εφοδιάζεται πετρέλαιο θέρμανσης ένας στους τέσσερις καταναλωτές, συνεπεία της ένδειας και των πολύ δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Το φαινόμενο έχει αποκτήσει πολύ μεγάλες αυξητικές τάσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά και ακόμη μεγαλύτερες σε σύγκριση με την προπέρσινη. Μάλιστα. έγινε ιδιαίτερα αισθητό την περίοδο των γιορτών, όταν μεγάλος αριθμός καταναλωτών πήγαινε με μικρά μπιτονάκια στα πρατήρια υγρών καυσίμων και προμηθευόταν πετρέλαιο θέρμανσης ίσα – ίσα για να ζεσταθεί δύο ή τρεις μέρες.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου. «Είμαι πολύ παλιός στο επάγγελμα και σας λέω με βεβαιότητα ότι τέτοιο φαινόμενο έχουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια. Δυστυχώς, έχουμε γυρίσει σε άλλες δύσκολες εποχές, αφού δεν αντέχει η τσέπη των καταναλωτών. Κατά κόρον επισκέπτονταν πρατήρια καυσίμων καταναλωτές, οι οποίοι είχαν στο χέρι τους δύο, τρία ή τέσσερα μπιτόνια των δέκα ή είκοσι λίτρων και αγόραζαν λίγο πετρέλαιο, για να ζεσταθούν δύο ή τρεις μέρες μέσα στις γιορτές», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ασμάτογλου.

«Είναι γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές αγοράζουν μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης. Οι καταναλωτές, δυστυχώς, δεν έχουν χρήματα. Μέσα στις γιορτές το είδαμε αυτό να συμβαίνει πολλές φορές. Αρκετοί αγόρασαν λίγο πετρέλαιο, μόνο και μόνο για να πάρουν το επίδομα. Οι εφτά στις δέκα παραγγελίες που έχουμε, αφορούν καταναλωτές που προμηθεύονται πετρέλαιο, αφότου έχουν ξεμείνει ή αγοράζουν πολύ μικρές ποσότητες», συμπληρώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης «Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − four =