αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέμα: Όταν η Dionic έδινε 300.000 ευρώ για να εξαγοράσει το 50% του Skroutz.gr πριν 12 χρόνια

Θέμα: Όταν η Dionic έδινε 300.000 ευρώ για να εξαγοράσει το 50% του Skroutz.gr πριν 12 χρόνια

Οι εξελίξεις πλέον μοιάζουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους: Ο Όμιλος εταιριών Dionic αναμένεται να πουλήσει το μερίδιο του 50% που κατέχει στην γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, Skroutz.gr. Στόχος αυτών των κινήσεων είναι να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις της εισηγμένης προς την Eurobank και έτσι το υπόλοιπό τους να ψαλιδιστεί από τα 30 στα 4 εκατ. ευρώ.

Η σχέση ανάμεσα στις Dionic και Skroutz.gr ξεκινά αρκετά παλιά. Ήταν το 2006, όταν το (σχεδόν) άγνωστο Skroutz.gr, έδινε το 50% στην Dionic. Τότε, η πλατφόρμα ήταν πολύ καινούργια, αφού είχε βγει στον «αέρα» μόλις 1 χρόνο πριν. Φυσικά, διαφορετικά ήταν τα δεδομένα και στο ελληνικό ίντερνετ γενικότερα. Πόσοι χρήστες έκαναν πριν 12 χρόνια σύγκριση τιμών μέσω ίντερνετ; Πολύ πιο λίγοι, σε σχέση με σήμερα.

Είναι δεδομένο, ότι οι άνθρωποι της Dionic, κατάφεραν τότε να «δουν» κάτι από το μέλλον. Και να επενδύσουν σε μια πλατφόρμα που μπορεί να μην έπαιζε σημαντικό ρόλο στην αγορά την δεδομένη χρονική στιγμή, όμως η ανάπτυξη του online εμπορίου και του ίντερνετ γενικότερα, της έδιναν την προοπτική να εξελιχτεί σε κάτι αρκετά μεγάλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, η Dionic είχε δώσει τότε 300.000 ευρώ, για να εξαγοράσει το 50% της πλατφόρμας που μετέπειτα κυριάρχησε στο πεδίο της ιντερνετική σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα. Το Skroutz.gr στη συνέχεια κατάφερε να έχει τεράστιο κομμάτι της «πίτας» στην οποία δραστηριοποιείται, υψηλή επισκεψιμότητα, σύγχρονα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο (από το 2013) και μια ομάδα η οποία διευρύνεται συνεχώς.

Μένει να δούμε τώρα, πόσο θα πουλήσει η Dionic το 50% που είχε αγοράσει πριν από περίπου 12 χρόνια. Κρίνοντας πάντως από την διαδρομή που έχει το Skroutz.gr σε όλα αυτά τα χρόνια, θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο, ότι ο νέος αγοραστής θα κλιθεί να «ρίξει» αρκετά χρήματα παραπάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =