αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θέλετε να αναπτύξετε business skills; Τότε μη διαβάσετε κάποιο βιβλίο»: Λέει ο συνιδρυτής του Netflix. Και προτείνει άλλο δρόμο

«Θέλετε να αναπτύξετε business skills; Τότε μη διαβάσετε κάποιο βιβλίο»: Λέει ο συνιδρυτής του Netflix. Και προτείνει άλλο δρόμο

Είναι μια από τις συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι πετυχημένοι businessmen: Διαβάζουν βιβλία. Όσο φορτωμένο κι αν είναι το πρόγραμμα τους, πάντα θα βρουν χρόνο για να διαβάσουν ένα βιβλίο. Έτσι αποκτούν νέες γνώσεις και παράλληλα «καθαρίζουν» το μυαλό τους από τα άγχη της ημέρας.

Ωστόσο, ο συνιδρυτής του Netflix, Marc Randolph, έχει μια διαφορετική συμβουλή να δώσει. Θέλετε να αναπτύξετε business skills; Τότε παραλείψτε τα βιβλία και τα μαθήματα.

«Μην διαβάσετε ένα βιβλίο», λέει ο Randolph στο CNBC. Και συμπληρώνει: «Μην παρακολουθήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα».

Όπως εξηγεί ο 62χρονος επιχειρηματίας: «Αντί για αυτό, εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε [επαγγελματικές] δεξιότητες, βρείτε έναν τρόπο που μπορείτε να τις εξασκήσετε ενεργά κάνοντάς τις».

Ακόμα και έξω από το γραφείο. Για παράδειγμα, όταν πρέπει να ζητήσετε μια χάρη σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας, προσπαθήστε να τους το πουλήσετε σωστά. Αυτό απαιτεί τις ίδιες δεξιότητες με την προώθηση μιας επιχείρησης σε κορυφαίο VC, λέει ο Randoph.

Ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για το επιχειρηματικό πεδίο ενοικίασης βίντεο ή τη βιομηχανία κινηματογράφου όταν ίδρυσε το Netflix το 1997. Και ούτε ο έτερος συνιδρυτής της πλατφόρμας. Αν και ο καθένας είχε ξεκινήσει επιχειρήσεις στο παρελθόν, με το Netflix, απλώς είχαν μια ιδέα και την κυνήγησαν.

«Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι τέτοιο», λέει ο Randolph στο CNBC. Παράλληλα λέει ότι οι επίδοξοι επιχειρηματίες δεν θα βρουν απαντήσεις ούτε στο δικό του βιβλίο: «Αυτό δεν θα λειτουργήσει ποτέ».

«Είναι σαν να λέτε: αν θέλετε να είστε παίκτης στο πρωτάθλημα Baseball, απλώς διαβάστε ένα καλό βιβλίο», εξηγεί. «Όχι, βγεις εκεί και να αρχίζεις να χτυπάς μπάλες. Κάνε το. Ζήτα από κάποιον να σου ρίξει βολές στην αυλή σου», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 9 =