αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλει… να τους τρελάνει όλους ο Elon Musk: «Το να πας στον Άρη θα είναι φθηνότερο από το να πας σε ένα πανεπιστήμιο»

Θέλει… να τους τρελάνει όλους ο Elon Musk: «Το να πας στον Άρη θα είναι φθηνότερο από το να πας σε ένα πανεπιστήμιο»

Ο Elon Musk έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστά τα φιλόδοξα σχέδιά του για την δημιουργία μιας αποικίας στον Άρη. Η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του, SpaceX, εργάζεται πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία, για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό στο μέλλον.

Το κόστος για την υλοποίηση ενός τέτοιου project είναι εξαιρετικά υψηλό, αλλά ο νέος στόχος του Musk είναι να το μειώσει δραματικά. Για την ακρίβεια, ο ίδιος δήλωσε πως θέλει το ταξίδι στον Άρη να είναι φθηνότερο από το να πάει κάποιος στο πανεπιστήμιο.

Ο Musk δημοσίευσε ένα paper 16 σελίδων στο περιοδικό New Space και διαθέτει διάφορες αλλαγές στο σχέδιό του για την μετοίκηση του ανθρώπου στον Άρη.

Εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή το κόστος για την αποστολή 12 ανθρώπων στον Άρη είναι στα 10 δισ. δολάρια, αλλά είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να μειωθεί σημαντικά. “Εάν μπορούμε να μειώσουμε το κόστος της μετάβασης στον Άρη και να είναι σχεδόν ισοδύναμο με μια μέση τιμή κατοικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι περίπου 200.000 δολάρια, τότε νομίζω ότι η πιθανότητα δημιουργίας ενός αυτοσυντηρούμενου πολιτισμού είναι πολύ υψηλή”, έγραψε το Musk.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν αποκλείει και την πιθανότητα το κόστος να πέσει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στα 100.000 δολάρια, ανά άτομο. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν φθηνότερο από το να πάρει κάποιος ένα πτυχίο από ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr, μια από τις ιδέες του Elon Musk για να μειώσει το κόστος, είναι να κάνει δυνατή την παραγωγή καυσίμων στην αποικία στον Άρη. Με αυτό τον τρόπο, τα διαστημόπλοια που θα προσγειώνονται στον κόκκινο πλανήτη, θα μπορούν να επαναλαμβάνουν αυτό το ταξίδι παραπάνω από μία φορές. Επιπλέον, θα έχουν την δυνατότητα ανεφοδιασμού ενώ βρίσκονται σε τροχιά.

Όσο για το ερώτημα, πότε μπορεί να συμβεί αυτό; Ο Musk λέει πως “αν όλα πάνε εξαιρετικά καλά, θα μπορούσε να γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία”, αλλά δεν θέλει να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − eight =