αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις πραγματικά να «συνδεθείς» με κάποιον; Πήγαινε μαζί του έναν περίπατο, λέει η επιστήμη

Θέλεις πραγματικά να «συνδεθείς» με κάποιον; Πήγαινε μαζί του έναν περίπατο, λέει η επιστήμη

Το γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας: Ο Steve Jobs πήγαινε συχνά για περιπάτους. Με αυτό τον τρόπο «καθάριζε» το μυαλό του και ευελπιστούσε ότι θα του έρθει η «μεγάλη ιδέα». Ήταν μια καλύτερη κατάσταση, από το να είσαι κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους ενός γραφείου.

Επίσης εφάρμοζε τα «walking meetings»- δηλαδή επαγγελματικές συναντήσεις ενώ περπάταγε. Ο Jobs πίστευε ότι το να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να συζητάς για ώρες, δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Έτσι, πολύ συχνά όταν ήθελε να συναντηθεί με ένα ή περισσότερα άτομα, πρότεινε στην άλλη πλευρά να πάνε για έναν περίπατο. Κατά την διάρκεια αυτής της βόλτας συζητούσαν τα επαγγελματικά θέματα που ήθελαν

Ο Mark Zuckebrerg που είναι πίσω από τον κολοσσό Meta, συνηθίζει να κάνει job interviews… ενώ περπατά. Ναι, παίρνει τον υποψήφιο και τον πάει για περίπατο σε τοποθεσίες που είναι κοντά στα γραφεία της εταιρίας. Και η όποια συζήτηση γίνεται κατά την διάρκεια αυτού του περιπάτου.

Όμως σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που επικαλείται το αμερικανικό inc.com, υπάρχει ένας ακόμη λόγος που μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μερικές πεζοπορίες στο πρόγραμμά σας. Το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους μαζί με άλλους, είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος «σύνδεσης» με τους ανθρώπους. Ο Jobs και ο Zuck ήξεραν ξεκάθαρα τι έκαναν, όταν πήγαιναν έξω για μερικές από τις πιο δύσκολες και υψηλού ρίσκου συζητήσεις τους.

Έρευνες δείχνουν ότι η βόλτα στη φύση μπορεί να βοηθήσει τις σχέσεις μας, δίνοντας μας μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κάνοντας μας πιο εξυπηρετικούς και γενναιόδωρους.

Αυτό ταιριάζει με άλλες πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια σύγκρουση, είναι συχνά πολύ πιο αποτελεσματικό να σηκώνεστε και να κινείστε μαζί παρά να κλείνεστε σε ένα δωμάτιο και να προσπαθείτε να ξεπεράσετε το αδιέξοδο. Η κίνηση τριγύρω μας βοηθά να ξεφύγουμε από τα «διανοητικά αυλάκια», ώστε να μπορούμε να δούμε τα προβλήματα από διαφορετική οπτική.

Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε ένα δύσκολο διαπροσωπικό ζήτημα — είτε πρόκειται για το κλείσιμο μιας συμφωνίας, τη πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων ή τη χάραξη στρατηγικής ή έναν νέο σχεδιασμό – σκεφτείτε να κάνετε αυτήν την κρίσιμη συζήτηση κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι θα είστε και οι δύο πλευρές πιο ανοιχτές, με μεγαλύτερη δημιουργικότητα και με ενσυναίσθηση, όταν βγαίνετε στη φύση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρία Αρχοντάκη σε βοηθά να διαχειριστείς το στρες, μέσω της γιόγκα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =