αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να φτιάξεις τα επόμενα Airbnb ή Instagram; Μπορεί να σε βοηθήσει το νέο online business school του Y Combinator

Θέλεις να φτιάξεις τα επόμενα Airbnb ή Instagram; Μπορεί να σε βοηθήσει το νέο online business school του Y Combinator

Ας ξεκινήσουμε από τα γνωστά: Ο Y Combinator είναι μια από τις πιο γνωστές «θερμοκοιτίδες» του κόσμου. Πάνω από 100 startups μπαίνουν εκεί κάθε χρόνο, παίρνουν χρηματοδότηση τουλάχιστον 120.000 δολαρίων και ξεκινούν το επιχειρηματικό ταξίδι τους. Ο Y Combinator ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 1.450 εταιρείες, ενώ βρίσκεται πίσω από την επιτυχία εταιρειών όπως το DropBox, το Airbnb, το Stripe και το Reddit. Ναι, αυτά τα ονόματα κάποτε πέρασαν από εκεί.

Μέχρι τώρα, όσοι θέλανε να λάβουν τη βοήθεια της συγκεκριμένης «θερμοκοιτίδας» έπρεπε να μεταβούν στις ΗΠΑ και τη Silicon Valley. Πλέον αυτό αλλάζει! Και μπορείς να μάθεις τα μυστικά της επιχειρηματικότητας από όποιο σημείο του πλανήτη θέλεις. Πως γίνεται αυτό; Ο Y Combinator λάνσαρε το online πρόγραμμα μάθησης Track Starters School Founders.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτό (από οπουδήποτε στον κόσμο), παρακολουθούν online διαλέξεις, κάνουν meetings, και λαμβάνουν όποια υποστήριξη χρειάζεται η επιχείρηση. Είναι πρόγραμμα μάθησης. Διαρκεί 10 εβδομάδες και ο Y Combinator δεν επενδύει χρήματα στις εταιρίες, ούτε παίρνει κάποιο κομμάτι τους. Μάλιστα, όπως θα δείτε στο site του Οργανισμού, πολλές ομιλίες είναι ελεύθερα διαθέσιμες.

Ήδη χιλιάδες startups από όλο τον κόσμο, έχουν ξεκινήσει να συμμετέχουν στο εγχείρημα, όπως διαβάζουμε στο inc.com. Μπορείς να το κάνεις και εσύ. Και που ξέρεις, ίσως δεις να σου παραδίδει… μάθημα, κάποιος γνωστός άνθρωπος, όπως ο συνιδρυτής του WhatsApp, Jan Koum.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =