αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να φτάσεις στην επιτυχία; Τότε κάνε αυτά τα 7 πράγματα στον ελεύθερο χρόνο σου

Θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία; Τότε κάνε αυτά τα 7 πράγματα στον ελεύθερο χρόνο σου

Συνήθως δεν είναι εύκολο να φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία. Ειδικά αν μπεις στον επιχειρηματικό δρόμο. Και ενώ είναι μεγάλη η συζήτηση για το ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στο αν τελικά θα φτάσεις στην επιτυχία, ένα ίσως απρόσμενο point που παίζει ρόλο, είναι τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Ο ελεύθερος χρόνος μπορεί να λειτουργήσει ως μια… πηγή παραγωγικότητας. Αρκεί να τον χειριστείς σωστά. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους (μόνο) βλέποντας Netflix.

Αν λοιπόν δυσκολεύεσαι να φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία, ίσως χρειάζεται να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο που περνάς το χρόνο σου μακριά από το γραφείο. Σκέψου το ενδεχόμενο να αντικαταστήσεις μερικές από τις λιγότερο παραγωγικές συνήθειές σου με άλλες που μπορούν να σου αποφέρουν μεγαλύτερα οφέλη. Το αμερικανικό Success.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα, και παραθέτει 7 τέτοιες θαυματουργές συνήθειες που μπορείς να εντάξεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

1# Άθληση. Η άσκηση είναι καλή τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που ασκούνται 30 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα, απολαμβάνουν καλύτερη συνολική υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της θετικότερης διάθεσης, του μειωμένου άγχους, της δημιουργικότητας και της καθαρότερης σκέψης. Η άσκηση είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε σε εγρήγορση.

2# Χόμπι. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους που ξέρετε έχουν επίσης έναν αρκετά ενδιαφέροντα τρόπο ζωής εκτός δουλειάς; Αυτό προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές ασχολίες που επιλέγουν να απολαύσουν. Τα χόμπι είναι μια καλή διέξοδος για το άγχος και μια εξαιρετική πηγή δημιουργικότητας.

3# Μάθηση. Μάθε συνεχώς νέα πράγματα. Σε κάποιους αρέσει να μαθαίνουν γλώσσες. σε άλλους αρέσει να συμβαδίζουν με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Οι περισσότεροι μαθαίνουν κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο στην καριέρα τους, όπως τα βασικά της πληροφορικής. Μια νοοτροπία εκμάθησης νέων πραγμάτων μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε business επίπεδο, κατά 37%.

4# Χαλάρωσε. Δεν είναι τυχαίο που η γιόγκα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο trend. Μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να βελτιώσετε την παραγωγικότητα, να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητα σας και να διατηρήσετε τη συνολική ευημερία σας. Υπάρχει και κάτι ακόμα πιο απλό: Το να μην κάνεις τίποτα. Ναι, κάποιες φορές είναι χρήσιμο να μην κάνεις τίποτα. Σταμάτα τις δουλειές σου για 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα. Και απλά κάτσε αναπαυτικά, και άσε το μυαλό σου να περιπλανηθεί. Πολλές φορές, οι καλύτερες ιδέες έρχονται σε χρονικά διαστήματα… που δεν κάνουμε τίποτα.

5# Πρόσφερε σε άλλους. Έτσι θα κάνεις μια καλή πράξη. Και όχι μόνο αυτό. Όταν επιστρέφεις το καλό στην κοινότητά σου, σε βοηθά να σκεφτείς πράγματα εκτός από την εργασία, τα οποία μπορεί να σου επιτρέψουν να αξιολογήσεις τον τρόπο βελτίωσης της επιχείρησής ή της δουλειάς σου. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις το άγχος που προέρχεται από τη συνεχή εστίαση στα δικά σου προβλήματα.

6# Διάβασμα. Είτε ενημερώνεστε για τις τελευταίες ειδήσεις, είτε μελετάτε ένα επιχειρηματικό βιβλίο αυτοβοήθειας, είτε διαβάζετε τη βιογραφία ενός επιτυχημένου ατόμου που θαυμάζετε, το διάβασμα μπορεί να σας ενισχύσει τη δημιουργικότητα, να βελτιώσει τις διαδικασίες σκέψης σας στην εργασία και να σας να καταπολεμήσει το άγχος μετά από μια κουραστική μέρα.

7# Οικογένεια και φίλοι. Κάντε ένα διάλειμμα κάθε τόσο για να αφιερώσετε ολόκληρη την προσοχή σας σε αυτούς που αγαπάτε περισσότερο. Για κάποιες ώρες την εβδομάδα, σταματήστε να σκέφτεστε τα πράγματα που συμβαίνουν στη δουλειά και απολαύστε αυτό που συμβαίνει στο σπίτι ή σε χώρους εκτός γραφείου. Οι υγιείς και χαρούμενοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι το διάλειμμα και ο χρόνος με τους αγαπημένους τους, τους κρατά υγιείς καθώς ανεβαίνουν τη σκάλα της επιτυχίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 6 =