αρχικηVIRALΘέλεις να τσακώνεσαι ειρηνικά; Εδώ είναι οι 5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Θέλεις να τσακώνεσαι ειρηνικά; Εδώ είναι οι 5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Υπάρχουν 5 χρυσοί κανόνες για να τσακώνεσαι πολιτισμένα. Αυτοί θα σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις τον σεβασμό και να μπορείς να αντιμετωπίζεις κάθε πρόβλημα είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική σου ζωή.

1. Προσδιόρισε το πρόβλημα

Ποιο είναι το παράπονό σου; Να είσαι πολύ συγκεκριμένος. Για παράδειγμα, έχεις ένα πρόβλημα στο γραφείο ή αν θέλεις βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού πες το ξεκάθαρα. Μην κάνεις επίθεση στον άλλον. Χρησιμοποιώντας 1ο ενικό πρόσωπο, κάνεις ξεκάθαρο το επιχείρημά σου χωρίς να φωνάζεις, να κατηγορείς ή να γκρινιάζεις.

2. Διάλεξε τη σωστή στιγμή & το σωστό μέρος

Επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο μέρος, θα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα πιο εύκολα. Μην αποφασίσεις να τσακωθείς αργά τη νύχτα και αφού έχετε πιει ή όταν ο σύντροφός σου ασχολείται με κάτι άλλο.

3. Άκουσε τον σύντροφό σου (tip για σχέσεις)

Δώσε του τον χώρο και τον χρόνο να σου πει πώς αισθάνεται για το πρόβλημα. Ακόμα και αν διαφωνείς με τα όσα σου λέει, σεβάσου το πώς νιώθει. Μην μιλάς την ώρα που μιλάει και εκείνος. Πάρε τον χρόνο σου για να σκεφτείς τα όσα σου είπε προτού απαντήσεις. Είναι καλό να μιλάει ο καθένας με την σειρά του.

4. Μην επαναφέρεις το παρελθόν

Αυτό συνδέεται με τον κανόνα Νο1, δηλαδή να μένεις στο πρόβλημα. Το να επικαλείσαι και να επαναφέρεις γεγονότα και παράπονα του παρελθόντος, κάνει τον άλλον να μπερδεύεται. Γι’ αυτό εστίασε στο πρόβλημα και δες πώς μπορείτε από κοινού να το λύσετε και να προχωρήσετε.

5. Κάνε διάλειμμα

Αν νιώθεις ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει, συμφωνείστε να κάνετε ένα διάλειμμα και να συνεχίστε την συζήτηση όταν θα είστε και οι δύο πιο ήρεμοι. Συνήθως ένα 20λεπτο διάλειμμα είναι αρκετό για να σας κάνει να ηρεμήσετε. Και θυμήσου, κάποιες φορές μπορείτε απλά να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε.

Πηγή: Thrive Global

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 10 =