αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να σε σέβονται οι άλλοι; Τότε ακολούθα αυτούς τους 3 κανόνες

Θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι; Τότε ακολούθα αυτούς τους 3 κανόνες

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι άνθρωποι κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρεθούν; Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον τίτλο ή την δύναμη τους.

Ίσως τελικά είναι πιο εύκολο από ότι νομίζεις, να κάνεις τους άλλους να σε σέβονται. Το αμερικανικό inc.com παραθέτει 3 απλούς κανόνες που μπορείς να ακολουθήσεις.

1# Αποδέξου τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι. Ναι μπορεί να υπάρχουν πράγματα που θες να αλλάξεις και να βελτιώσεις στον εαυτό σου. Αυτό δεν είναι κακό. Αλλά πρώτα πρέπει να αποδεχτείς τον εαυτό σου. Υπάρχει μια αγγλική παροιμία που λέει: No one will respect you if you don’t start by respecting yourself. Σεβάσου τον εαυτό σου, και στην συνέχεια κάνε τις βελτιωτικές αλλαγές που θες.

2# Να είσαι καλός με τον εαυτό σου όπως θα ήσουν και με ένα φίλο. Είναι σημαντικό να δείχνουμε συμπόνια προς τον εαυτό μας. Και να αποδεχόμαστε τις ατέλειες μας. Κανείς δεν μπορεί να αντέξει την συνεχή κριτική. Επίσης αν δείχνεις συμπόνια προς τον εαυτό σου, είναι πιο πιθανό να το κάνεις και προς τους άλλους ανθρώπους που έχεις γύρω σου.

3# Να είσαι αποφασιστικός όταν χρειάζεται. Αυτό μπορεί να είναι μια λεπτή ισορροπία. Το να είσαι αποφασιστικός σημαίνει να μιλάς για αυτό που χρειάζεσαι ή δικαιούσαι, ή για τις δικές σου απόψεις και ιδέες, αλλά χωρίς θυμό. Προσπάθησε να δώσεις πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν στην δουλειά ή στην προσωπική σου ζωή. Διεκδικήστε τα δικαιώματά σας χωρίς θυμό και χωρίς να ρίχνεις το φταίξιμο σε άλλους. Αυτό θα κάνει τους άλλους ενστικτωδώς να σε σέβονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 13 =