αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να σε σέβονται οι άλλοι περισσότερο; Τότε κάνε αυτές τις 7 κινήσεις ως leader

Θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι περισσότερο; Τότε κάνε αυτές τις 7 κινήσεις ως leader

Όταν είσαι σε μια ηγετική θέση, είναι σημαντικό να σε σέβονται οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι. Όμως ο σεβασμός μέσα στην δουλειά -όπως και σε κάθε πεδίο της ζωής μας- δεν χαρίζεται. Αλλά πρέπει να βρεις τους τρόπους για να τον κερδίσεις. Πρόσεξε μια λεπτομέρεια που είναι σημαντική: Η ομάδα σου δεν αρκεί να σε σέβεται ως businessman. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι να σε σέβεται ως άνθρωπο.

Αν μπορέσεις να το καταφέρεις αυτό, τότε πραγματικά θα έχεις κερδίσει το παιχνίδι. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει τις 7 κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Και σίγουρα όλοι θα σε σεβαστούν περισσότερο.

1# Ναι είσαι ευγενικός: Πρέπει να είσαι ευγενικός με τους συνεργάτες σου. Όπως είσαι και με τους φίλους ή την οικογένεια σου. Δεν είναι βέβαια πάντα εύκολο να είσαι ευγενικός- ειδικά σε μια κακή ημέρα. Αν θέλεις όμως τον σεβασμό από τους άλλους, πρέπει πρώτα να τους σέβεσαι εσύ.

2# Δράσε με σεβασμό: Η μικρές κινήσεις κάνουν τη διαφορά. Όταν συζητάς με κάποιον, μην κοιτάς το κινητό σου ή μην μιλάς «πάνω» στον άλλο. Είναι πράγματα που μπορούν να σε κάνουν λιγότερο συμπαθή, και σίγουρα δεν θα κερδίσεις τον σεβασμό.

3# Να είσαι καλός ακροατής: Η ακρόαση είναι μια ενεργή διαδικασία, όχι μια παθητική. Άκου τι έχει να πει ο άλλος, κάνε τις ερωτήσεις σου και φρόντισε να πάρεις σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες.

4# Να είσαι χρήσιμος: Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους άλλους, κερδίζουν ταυτόχρονα και τον σεβασμό. Δες πως μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους και να κάνεις την ζωή τους καλύτερη.

5# Άσε τις δικαιολογίες: Κάνε αυτά που είναι να κάνεις. Στην ώρα τους. Οι δράσεις μπορούν να κερδίσουν τον σεβασμό. Ακόμα κι αν είναι λάθος, λάβε τα χρήσιμα μαθήματα και πήγαινε παρακάτω.

6# Βάλε στην άκρη τον θυμό: Μην κρατάς κακίες. Άσε τον εαυτό σου να θυμώσει στιγμιαία και στην συνέχεια προσπάθησε να ξεπεράσεις τις εντάσεις. Επέτρεψε στον εαυτό σου και στους άλλους να έρθετε πάλι κοντά, και να θέσετε έναν νέο μεγάλο στόχο.

7# Να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις: Δεν είναι απαραίτητο να πορεύεσαι πάντα στον ίδιο ακριβώς δρόμο. Είναι λογικό όσο προχωράς να εξελίσσεσαι. Μάθε νέα skills και δοκίμασε νέες δεξιότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 7 =