αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να πας ένα… ταξίδι στο διάστημα; Δες πόσο κοστίζει με την εταιρία του Jeff Bezos

Θέλεις να πας ένα… ταξίδι στο διάστημα; Δες πόσο κοστίζει με την εταιρία του Jeff Bezos

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με τη δραστηριότητά της στο χώρο του διαστήματος να έχουν πέσει κατά κύριο λόγο πάνω στην SpaceX του Ίλον Μασκ, όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες εταιρείες παραμένουν αδρανείς. Μία από αυτές είναι η Blue Origin, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει ο Jeff Bezos, με στόχο την πραγματοποίηση τουριστικών ταξιδιών στο Διάστημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters η Blue Origin έχει ορίσει ήδη την τιμή του εισιτηρίου για ένα τέτοιο ταξίδι στα επίπεδα των 200.000 δολαρίων. Μάλιστα, μέσα στο 2019, θα αρχίσει και η πώλησή τους. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει οκτώ δοκιμαστικές πτήσεις με το σκάφος New Shepard στις εγκαταστάσεις της στο Τέξας, χωρίς όμως κάποιον επιβάτη μέσα στην κάψουλα και μόλις στις δύο από αυτές είχαν τοποθετηθεί κούκλες. Όμως μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως προκύπτει από τις πηγές του δικτύου, η Blue Origin, αναμένεται να προχωρήσει και σε δοκιμαστικές πτήσεις στις οποίες θα επιβαίνουν πραγματικοί επιβάτες.

Το διαστημικό ταξίδι της Blue Origin θα μεταφέρει έως και 6 επιβάτες σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων πάνω από τη γη, παραμένοντας για μερικά λεπτά σε χαμηλή τροχιά, προσφέροντας στους επιβάτες την εμπειρία από την έλλειψη βαρύτητας, πριν τελικά επιστρέψει στη γη. Η επιστροφή της κάψουλας των επιβατών θα γίνεται με τη χρήση αλεξίπτωτων, έτσι ώστε η προσγείωσή της να πραγματοποιείται με ταχύτητες μόλις 1,5 χιλιομέτρου την ώρα. To υπόλοιπο σκάφος θα προσγειώνεται κάθετα σε ειδική πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και σε επόμενα ταξίδια.

Πηγή: Deasy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − four =