αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να πας ένα ταξίδι στο διάστημα; Το εισιτήριο κοστίζει μόλις… 450.000 δολάρια

Θέλεις να πας ένα ταξίδι στο διάστημα; Το εισιτήριο κοστίζει μόλις… 450.000 δολάρια

Την επανέναρξη της διάθεσης εισιτηρίων για ταξίδια στο διάστημα άρχισε η Virgin Galactic του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον – και μάλιστα στην αυξημένη τιμή των 450.000 δολαρίων, οδηγώντας τη μετοχή της σε εκτίναξη, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι πωλήσεις ξεκινούν εκ νέου άμεσα και τα εισιτήρια αφορούν από ξεχωριστές ατομικές θέσεις μέχρι κλείσιμο “μιας ολόκληρης πτήσης”, ανέφερε ο CEO της εταιρείας Michael Colglazier, σε δήλωσή του αργά το βράδυ της Πέμπτης, σε δηλώσεις του με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Η Virgin Galactic χρέωνε έως τώρα 250.000 δολάρια για κάθε εισιτήριο, ωστόσο είχε αναστείλει τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια εργασιών στο διαστημόπλοιό της.

Η εταιρεία με έδρα το Las Cruces της πολιτείας του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ  έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια “πελατεία” για διαστημικό τουρισμό, μετά και την επιτυχή δοκιμαστική πτήση του Ιουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος ο Μπράνσον και πέντε εργαζόμενοι της Virgin Galactic. Το ταξίδι διήρκεσε περί την μία ώρα. Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος και η Space Exploration Technologies του Έλον Μασκ έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων.

Η μετοχή της Virgin Galactic πραγματοποιούσε άλμα 12%, στα 35,42 δολ. λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος στην Νέα Υόρκη, έχοντας φθάσει νωρίτερα και στο +13%.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 1 =