αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘέλεις να πάρεις τη θέση; Εδώ είναι οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο τέλος της κάθε job interview

Θέλεις να πάρεις τη θέση; Εδώ είναι οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο τέλος της κάθε job interview

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν εργασία, προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για να δώσουν απαντήσεις στην job interview. Αυτό που πολλοί παραβλέπουν, είναι ότι πρέπει να κάνεις… και ερωτήσεις σε μία τέτοια συνέντευξη. Εκεί εστιάζει άρθρο του αμερικανικού FastCompany, και παραθέτει τις 5 καλύτερες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο τέλος της κάθε συνέντευξης. Ετσι όπως τις προτείνει ο Joe Mullings, career expert και CEO του Ομίλου Mullings.

1. Είμαι κατάλληλος για αυτή την εταιρεία;

Πρόκειται για μία ερώτηση η οποία θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν η προσωπικότητά σας, οι δεξιότητές σας και οι στόχοι σας συμβαδίζουν με την κουλτούρα και τις απαιτήσεις της εταιρείας στην οποία έχετε κάνει αίτηση. Έτσι, θα διασφαλίσετε την επιτυχία και για αυτούς, αλλά και για εσάς. Είναι εξάλλου ο βασικός λόγος για τον οποίο ενδεχομένως θα σας προσλάβουν.

2. Τι πρέπει να επιτευχθεί σε αυτό τον ρόλο στους επόμενους τρεις μήνες έως ένα χρόνο;

Κάθε εταιρεία θέτει διαφορετικές απαιτήσεις από τον κάθε ρόλο. Εάν για παράδειγμα εσείς μιλάτε με τον επικεφαλής του marketing, οι βλέψεις του για τον ρόλο αυτό και το πώς τον επηρεάζει, έχει επίπτωση στους προσδοκώμενους στόχους. Σε αυτή την περίπτωση η σχετικη ερώτηση τίθεται ως εξής: «Ως επικεφαλής του marketing, από την δική σας σκοπιά, ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι στις επόμενες 60/90/180 και 365 ημερες;»

3. Πώς θα ξέρουμε και οι δύο ότι έχω επιτύχει σε αυτό τον ρόλο;

Είναι δύσκολο να καθορίσει κανείς την επιτυχία ενός επαγγελματία με μετρήσιμα στοιχεία ή συγκεκριμένες δραστηριότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρόκειται για κάτι υποκειμενικό και σε άλλες θα είναι αντικειμενικό. Θα πρέπει για παράδειγμα να αυξηθούν τα έσοδα; Ή στόχος είναι να αλλάξει η κουλτούρα του εργασιακού περιβάλλοντος για να αισθάνονται όλοι ότι είναι μέλη της ομάδας;

4. Ποιες είναι οι ευκαιρίες ανέλιξης και ποιες οι σημαντικές δεξιότητες που θα αποκτήσω;

Μετά από μία συνέντευξη θα πρέπει να ξέρετε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να αναδειχθείτε. Ουσιαστικά σκοπός είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς θα αυξηθεί η επαγγελματική σας αξία, ποιες δεξιότητες θα αποκτήσετε και εάν αυτές θα σας βοηθήσουν στο σχέδιο που έχετε εσείς ορίσει.

5. Πώς θα εξελιχθώ;

Σύμφωνα με τον Mullings, πρόκειται για μία ερώτηση πολύ προσωπική, αλλά και εξαιρετικά σημαντική. Θα πρέπει να ξέρετε με ποιους θα συνεργαστείτε, διότι εν τέλει θα σας επηρεάσουν επαγγελματικά, προσωπικά και πνευματικά. Επίσης, εάν δουλεύετε πάνω σε ένα αντικείμενο που σας ενδιαφέρει πραγματικά, τότε θα αναπτυχθείτε στην σχετική αγορά εργασίας, όπου θα δημιουργήσετε δικό σας δίκτυο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =