αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να μάθεις τα «μυστικά» του Blockchain; Τότε τσέκαρε αυτό το event που θα γίνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Θέλεις να μάθεις τα «μυστικά» του Blockchain; Τότε τσέκαρε αυτό το event που θα γίνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ένα ενδιαφέρον event με θέμα τα ψηφιακά νομίσματα, θα γίνει στο UTechLab, το Εργαστήρι τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ομιλητής θα είναι ο κος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σύμβουλος του Ιδρύματος Ευγενίδου σε θέματα Τεχνολογίας. Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό και μετά το πέρας της θα ακολουθήσουν ερωτήσεις/συζήτηση.

Το Blockchain είναι μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων και κρυπτογράφησης που επιτρέπει σε εικονικά νομίσματα, όπως το bitcoin, να λειτουργούν χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου και μπορεί να μεταμορφώσει τους τρόπους που συναλλασσόμαστε και που ανταλλάσουμε δεδομένα.

Τα τελευταία χρόνια τo bitcoin έχει προκαλέσει έναν γενικό «παροξυσμό».

Το bitcoin ήταν η πρώτη εφαρμογή του blockchain, της βασικής τεχνολογίας που επιτρέπει την ύπαρξη όλων των κρυπτονομισμάτων. Στην ομιλία θα ακούσουμε τι είναι το blockchain, πώς λειτουργεί και ποιες άλλες κατηγορίες καινοτόμων εφαρμογών, πέρα από τα κρυπτονομίσματα, μπορεί να υποστηρίξει. Ποια θα είναι η επίδραση του blockchain στην καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια; Τι πρέπει να ξέρουμε;

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/05 και ώρες 17:00 – 19:00 και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 30/05 και ώρες 17:00 – 19:00.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 9469 694.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 5 =