αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να μάθεις καλύτερα κάποιον; Τότε κάνε του αυτές τις 4 ερωτήσεις

Θέλεις να μάθεις καλύτερα κάποιον; Τότε κάνε του αυτές τις 4 ερωτήσεις

Το να γνωρίσεις ένα νέο άτομο είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Αλλά ποιες είναι μερικές καλές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε για να γνωρίσετε κάποιον;

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εμβαθύνετε σε έναν συνομιλητή είναι να κάνετε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να δείτε τη ζωή και τις εμπειρίες αυτού του ατόμου μέσα από τα μάτια του. Πρέπει να στοχεύσετε σε ερωτήσεις που θα βοηθήσουν ένα άτομο να ανοιχτεί, αλλά όχι να μπει σε πολύ προσωπικά θέματα – όπως η πολιτική, η θρησκεία και τα χρήματα.

Εδώ είναι λοιπόν 4 ερωτήσεις για να μάθεις κάποιον καλύτερα.

1. Γιατί…;

Η λέξη «γιατί» είναι ένας απλός και βολικός τρόπος για να αρχίσετε να ρίχνετε μια ματιά… κάτω από την επιφάνεια. Μια συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί και να διερευνηθεί ρωτώντας γιατί ένα άτομο αισθάνεται έτσι για μια άποψη ή για το θέμα συζήτησης. Γιατί είναι αυτό το αγαπημένο σας βιβλίο; Γιατί σου αρέσει τόσο πολύ αυτό το τραγούδι; Γιατί εμβάθυνες στο συγκεκριμένο αντικείμενο; Γιατί αποφάσισες να σπουδάσεις στο εξωτερικό; Ένα καλά τοποθετημένο «γιατί» μπορεί εύκολα να διατηρήσει τη ροή της κοινωνικοποίησης ή να ξεκινήσει μια συζήτηση.

2. Τι σου φαίνεται ενδιαφέρον;

Οι άνθρωποι γενικά αγαπούν να μιλούν για τον εαυτό τους. Όχι όλοι, προσέξτε. Μερικοί άνθρωποι παλεύουν με θέματα κοινωνικοποίησης που τους δυσκολεύουν να αισθάνονται άνετα και να ανοιχτούν σε μία συζήτηση. Μια ερώτηση όπως, “τι σου φαίνεται ενδιαφέρον;” δίνει στο άτομο μια ανοιχτή πόρτα για να μιλήσει για ένα θέμα για το οποίο είναι παθιασμένο.

Το καλό με αυτή την ερώτηση είναι ότι έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη γνώση και τις εμπειρίες ενός νέου φίλου.

3. Τι σε εμπνέει;

Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τι υποκινεί τους ανθρώπους να κάνουν τα πράγματα που κάνουν. Μπορεί να αντλούν έμπνευση από κάτι μεγάλο ή μπορεί να είναι κάτι μικρό και ήσυχο. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να αντιμετωπίζετε την έμπνευση αυτού του ατόμου ως σημαντική – γιατί είναι! Ακόμα κι αν φαίνεται ως κάτι ανόητο ή γελοίο, έχει ξεκάθαρη σημασία για αυτό το άτομο. Οι άνθρωποι συχνά περιμένουν μεγάλες δηλώσεις σε αυτή την ερώτηση, αλλά μερικές φορές η έμπνευση είναι… αθόρυβη. Μπορεί να είναι κάτι τόσο ήσυχο ή ιδιωτικό, όσο το να θέλει κάποιος να είναι καλύτερος για τον εαυτό του ή την οικογένειά του.

4. Έχεις έναν μακροπρόθεσμο στόχο ή μεγάλο όνειρο;

Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλους στόχους τείνουν να ερευνούν τα μονοπάτια τους- και να ανοίγουν μονοπάτια σε νέες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Η έκφραση ενδιαφέροντος για τους στόχους και τα όνειρα ενός ατόμου του δίνει την ευκαιρία να μοιραστεί ένα κομμάτι του εαυτού του που δεν εξερευνούμε συχνά. Προσοχή όμως: Δεν λειτουργούν όλοι με αυτόν τον τρόπο. Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να δυσκολεύεται να βγάλει τη μέρα, άλλες φορές μπορεί απλώς να είναι ευχαριστημένο με τον σημερινό τρόπο ζωής του και να θέλει να διατηρήσει αυτό που έχει αυτή τη στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 1 =