αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να καταλάβεις την προσωπικότητα των συναδέλφων σου; Κοίτα τους… στα παπούτσια τους

Θέλεις να καταλάβεις την προσωπικότητα των συναδέλφων σου; Κοίτα τους… στα παπούτσια τους

Τα sneakers έχουν γίνει νέο trend, μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο. Το βλέπουμε έντονα στην Silicon Valley, αλλά ακόμα και στην Ελλάδα. Αρκετοί τα προτιμούν τόσο καθημερινά στο γραφείο, όσο και για εμφανίσεις σε διάφορα events. Μάλλον επειδή συνδυάζουν την άνεση με το στιλ. Από την άλλη, υπάρχουν φυσικά και αυτοί που κάνουν πιο κλασικές επιλογές.

Εδώ υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Research, στοιχεία της οποία παραθέτει το inc.com, λέει ότι μπορούμε να καταλάβουμε χρήσιμες πληροφορίες για την προσωπικότητα του αλλου, απλά και μόνο από τα παπούτσια του. Εδώ είναι τα 3 στοιχεία στα οποία πρέπει να εστιάσεις.

1# Χρώμα: Θα δεις αρκετούς να φορούν πολύχρωμα παπούτσια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξωστρεφείς και έχουν την τάση να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις- άνθρωποι που απλά τους αρέσουν τα έντονα χρήματα και δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία προσωπικότητας.

2# Κατάσταση παπουτσιών: Υπάρχουν αυτοί που φορούν καλοδιατηρημένα παπούτσια, και άλλοι που τα αφήνουν να φθαρούν. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αυτοί που διατηρούν άψογα τα παπούτσια τους, συνήθως έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από τους άλλους. Ίσως διατηρούν μια καλή εμφάνιση για να μην εισπράξουν μια απόρριψη. Από την άλλη, όσοι φορούν φθαρμένα παπούτσια, είναι πιο σταθεροί συναισθηματικά και δεν νοιάζονται για το «τι θα πουν οι άλλοι».

3# Τακούνια: Αυτό αφορά μόνο τις γυναίκες φυσικά. Ενώ πολλοί θεωρούν ότι οι γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια μάλλον είναι συναισθηματικά αδύναμες, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Βλέπουμε πολλές γνωστές businesswomen να φορούν τακούνια. Όπως η Sheryl Sandberg και η Marissa Meyer. Οι γυναίκες φορούν τα τακούνια όχι επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αλλά επειδή αισθάνονται πιο όμορφες και ισχυρές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − five =