αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘέλεις να κάνεις ταξίδια με low budget; Εδώ είναι 6 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Θέλεις να κάνεις ταξίδια με low budget; Εδώ είναι 6 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Όσο οδεύουμε προς το καλοκαίρι, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ετοιμάζονται για κάποιο ταξίδι. Όχι ότι τον χειμώνα δεν μπορείς να κάνεις τις εξορμήσεις σου. Αλλά παραδοσιακά το καλοκαίρι είναι η περίοδος του χρόνου που προτιμούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Φυσικά για να κάνεις ένα ταξίδι δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψεις μια περιουσία.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε, ότι οι περισσότεροι Έλληνες στρέφονται πλέον στα low budget ταξίδια. Και πως μπορεί να πας σε έναν καλό προορισμό, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία; Ας δούμε 6 βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις.

1 | Airbnb αντί ξενοδοχείο. Πλέον μπορείς να βρεις ένα κατάλλημα μέσω Airbnb σχεδόν παντού στον κόσμο. Λογικά θα σου βγει φθηνότερα σε σχέση με ένα ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή. Και θα ζήσεις ως… local. Επίσης ιδιαίτερη εμπειρία.

2 | Ψάξε τις φθηνότερες πτήσεις. Τα περισσότερα sites των αεροπορικών εταιρειών, όταν κάνετε αναζήτηση για μια πτήση σε συγκεκριμένη ημερομηνία, σας παρουσιάζουν τις τιμές για ολόκληρο τον μήνα. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε με μια ματιά τον φθηνότερο ναύλο και ενδεχομένως να αλλάξετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας προκειμένου να επωφεληθείτε από την προσφορά.

3| Περιφερειακά αεροδρόμια. Μια συνήθης τακτική όσων ασχολούνται επαγγελματικά με το ταξίδι είναι η αναζήτηση περιφερειακών αεροδρομίων με όχι τόσο μεγάλη κίνηση και σχετικά μακριά από το κέντρο ή την πρωτεύουσα μιας χώρας. Εκεί, τα εισιτήρια κοστίζουν αισθητά λιγότερο και με ένα φθηνό σιδηροδρομικό εισιτήριο ή μια τοπική λεωφορειακή σύνδεση, που δεν κοστίζει ακριβά, μπορείτε σε λίγο χρόνο να βρεθείτε στην πρωτεύουσα, έχοντας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

4| Οδικώς. Σε ορισμένες χώρες, όπως π.χ. στην κεντρική Ευρώπη, οι οδικές συνδέσεις είναι συχνές, οικονομικές και ιδιαίτερα αξιόπιστες. Αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε δύο ή περισσότερες χώρες, που συνορεύουν και που διαθέτουν ένα αξιόπιστο δίκτυο οδικής μεταφοράς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη λύση του πούλμαν για το ταξίδι σας εξοικονομώντας έτσι τα χρήματα, που θα διαθέτατε για την αγορά κάποιου αεροπορικού εισιτηρίου.

5 | Πήγαινε όταν οι άλλοι… δουλεύουν. ΟΚ, είπαμε ότι οι περισσότεροι προτιμούν το καλοκαίρι για να ταξιδέψουν. ‘Η σε επίσημες αργείες. Εσύ μπορείς όμως να διαχειριστείς καλύτερα την άδεια σου, και να πας σε μια άλλη χρονική στιγμή το ταξίδι σου. Τότε που οι τιμές είναι χαμηλότερες. Ακόμα κι αν πας μέσα στο καλοκαίρι πάντως, είναι διαφορετικό να πας π.χ. στις αρχές Ιουνίου, και άλλο να πας ανήμερα του 15αυγουστου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + twelve =