αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να κάνεις πάντα καλή πρώτη εντύπωση; Εδώ είναι οι 4 «μαγικές» κινήσεις

Θέλεις να κάνεις πάντα καλή πρώτη εντύπωση; Εδώ είναι οι 4 «μαγικές» κινήσεις

Είναι αλήθεια: Η πρώτη εντύπωση παίζει σημαντικό ρόλο. Στις επαγγελματικές αλλά και στις προσωπικές επαφές. Και αν κάνεις κακή πρώτη εντύπωση, αυτό δύσκολα αλλάζει.

Αλλά πρακτικά, τι μπορείς να κάνεις για να φτάσεις στο καλό αποτέλεσμα και να γίνεις συμπαθής… με την πρώτη ματιά; Το αμερικανικό inc.com παραθέτει 4 συγκεκριμένα tips, τα οποία προέκυψαν μέσα από σχετική έρευνα. Είναι απλές κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Και κάπως έτσι θα δημιουργήσεις καλές ανθρώπινες επαφές.

1 | Κάνε ένα πραγματικό κοπλιμέντο. Όλοι θέλουν να ακούνε καλά λόγια. Πες στον άλλο τι κάνει καλά ή τι έκανε καλά στο παρελθόν. Είναι χρήσιμο πριν συναντήσεις κάποιον να έχεις κάνει μια μικρή έρευνα. Για να μπορείς να πεις κάτι συγκεκριμένο. Θα κάνεις τον άλλο να νιώσει καλά, και φυσικά θα σε συμπαθήσει.

2 | Άσε τον άλλο να μιλήσει για τον εαυτό του. Ναι, οι άνθρωποι αγαπούν να μιλούν για τον εαυτό τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 40% της καθημερινής ομιλίας μας ξοδεύεται λέγοντας σε άλλους ανθρώπους τι πιστεύουμε ή αισθανόμαστε. Αν καταφέρεις να είσαι ένας καλός ακροατής, θα γίνεις αμέσως πιο συμπαθής στην άλλη πλευρά.

3 | Άλλαξε μερικές λέξεις. Είναι απλό αλλά κάνει την διαφορά. Αντί να λες «θα πάω σε ένα meeting», μπορείς να πεις «θα συναντηθώ με μερικούς σπουδαίους ανθρώπους». Δείξε το πόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος είσαι με αυτό που κάνεις. Και μάντεψε: Όλοι θέλουν να κάνουν παρέα με ανθρώπους που βγάζουν θετικότητα.

4 | Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις. Συχνά παρασυρόμαστε και μιλάμε για το «πόσο καταπληκτικά» τα κάνουμε όλα. Στην πραγματικότητα όμως, οι πιο συμπαθείς άνθρωποι είναι αυτοί που μιλούν (και) για τις αποτυχίες ή τις αδυναμίες τους. Θέλεις να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση; Τότε μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις. Μίλα για τα λάθη σου- και χρησιμοποίησε ακόμα και το χιούμορ σε αυτή την εξίσωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =