αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να κάνεις καλή εντύπωση σε ένα networking event; Εδώ είναι τα απλά tips

Θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση σε ένα networking event; Εδώ είναι τα απλά tips

Το έχουμε ξανά πει: Η δικτύωση παίζει τον δικό της ρόλο στην επαγγελματική διαδρομή κάποιου. Αλλά δεν αρκεί να πας σε μερικά networking events όπως πιστεύουν κάποιοι. Πρέπει να κινηθείς πολύ πιο οργανωμένα, έτσι ώστε να καταφέρεις να δημιουργήσεις ουσιαστικές επαφές. Σου φαίνεται δύσκολο; Μην αγχώνεσαι. Κανείς δεν γεννήθηκε ως ένας natural networker. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπεις, βελτιώθηκαν σε αυτό το κομμάτι κατά την διάρκεια της διαδρομής τους.

Το αμερικανικό Fast Company κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει 4 tips για να κάνεις καλή εντύπωση σε ένα networking event. Είναι κινήσεις που κάνουν οι καλoί networkers.

1# Δεν κάνουν συνηθισμένες ερωτήσεις. Ούτε δίνουν συνηθισμένες απαντήσεις. Αν κάποιος σε ρωτήσει π.χ. με τι ασχολείσαι, μην απαντήσεις «με την διαφήμιση». Πες κάτι πιο αναλυτικό και απρόσμενο. Έτσι ώστε να ανοίξει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

2# Πρώτα δίνουν αξία. Μην πλησιάζεις έναν άγνωστο, έχοντας στο μυαλό σου τι θα πάρεις πρώτα από όλα. ‘Η τουλάχιστον μην το πεις. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να εξηγήσεις το πως εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον άλλο. Και θα λάβεις τα όποια κέρδη στο μέλλον. Μην βιάζεσαι.

3# Έχουν περιέργεια. Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεσαι στο ίδιο πεδίο με τον άλλο, αν έχεις μια φυσική περιέργεια και κάνεις ερωτήσεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανοίξει μια καλή συζήτηση. Πιθανότατα έτσι θα νιώσει και ο άλλος πιο άνετα, και θα κάνει επίσης ερωτήσεις προς εσένα. Το σημαντικότερο: Μετά το event θα σε θυμάται πολύ καλά.

4# Ακούν περισσότερο από ότι μιλάνε. Ένα ακόμα λάθος που κάνουν πολλοί, ότι ότι μιλάνε χωρίς μέτρο. Άκου τι έχει να σου πει ένας άνθρωπος. Έτσι θα δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που έχει να σου πει. Ενώ παράλληλα θα λάβεις χρήσιμες πληροφορίες για αυτόν που έχεις απέναντι σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 8 =