αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να εξοικονομείς 5 ώρες κάθε εβδομάδα; Δοκίμασε τη «μέθοδο του βέλους»

Θέλεις να εξοικονομείς 5 ώρες κάθε εβδομάδα; Δοκίμασε τη «μέθοδο του βέλους»

Στην «γρήγορη εποχή» που ζούμε, οι περισσότεροι άνθρωποι διαμαρτύρονται… ότι δεν προλαβαίνουν. Όπως έχουμε ξανά πει όμως, η ημέρα έχει 24 ώρες για όλους. Και αυτό δεν αλλάζει. Τι κάνει την διαφορά; Το πως διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου.

Τώρα θα δούμε μια απλή τακτική που μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι η «μέθοδος του βέλους» η οποία μπορεί να σου εξοικονομήσει έως και 5 ώρες κάθε εβδομάδα. Αρκεί να την εφαρμόσεις από το ξεκίνημα κάθε εβδομάδας.

Τι περιλαμβάνει η μέθοδος: Φτιάχνεις το εβδομαδιαίο ημερολόγιο σου, τοποθετώντας τα tasks σε σχήμα που θυμίζει την κεφαλή ενός βέλους. Πολλά tasks στην αρχή, λιγότερα όσο πάμε προς το τέλος. Μπορείς, για παράδειγμα, στην αρχή της εβδομάδας να βάλεις κάποια meetings και κάποιες εργασίες που μπορούν να γίνουν λίγο πιο γρήγορα. Έτσι ώστε να φύγουν από τη μέση. Και όσο προχωράς προς το τέλος να βάλεις κάποιες εργασίες που θέλουν περισσότερη εστίαση.

Είναι πιο εύκολο να κοντρολάρεις τον χρόνο σου, όταν ξέρεις ότι έχεις 2 ή 3 tasks να κάνεις από την μέση της εβδομάδας και μετά. Και έχεις ξεμπερδέψει με τα υπόλοιπα από την πρώτη ή δεύτερη ημέρα της εβδομάδας. Αντίθετα, αν έχεις πολλά tasks να εκκρεμούν ως την τελευταία στιγμή, είναι πιο εύκολο… να ξεφύγει το πρόγραμμα σου. Αφού δεν ξέρεις πόσες ώρες ακριβώς θα χρειαστείς για το καθένα.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις 3 βασικά οφέλη, πέρα από τις πέντε ώρες που θα «κερδίζεις»:

Ευελιξία: Ξέρεις ότι π.χ. την Δευτέρα ή την Τρίτη θα είσαι «γεμάτος» αλλά αν προκύψει κάτι έκτακτο θα μπορείς να το τοποθετήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ψυχολογική ικανοποίηση: Ειλικρινά, απλά αισθάνεσαι υπέροχα με το να κοιτάζεις το ημερολόγιό σου την Τρίτη και να βλέπεις μόνο μια χούφτα εγγραφών και εργασιών για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Bonus Point: Αν δεν έχεις προγραμματιστεί τίποτα για την Παρασκευή, ακόμα καλύτερα.

Βοηθά στον προγραμματισμό ταξιδιών: Οκ, ξέρεις ότι δεν μπορείς να φύγεις π.χ. Δευτέρα. Όμως προς το τέλος της εβδομάδας, όταν θα έχεις ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις δουλειές σου, μπορείς εύκολα να φύγεις για ένα 3ημερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 12 =