αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να είσαι leader και να επηρεάζεις τους άλλους; Τότε πριν μιλήσεις, κοίτα το ρολόι σου, λέει νέα έρευνα

Θέλεις να είσαι leader και να επηρεάζεις τους άλλους; Τότε πριν μιλήσεις, κοίτα το ρολόι σου, λέει νέα έρευνα

Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να επηρεάζουν τους άλλους. Επηρεάζουν (με την καλή έννοια) τους ανθρώπους γύρω τους. Κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν μέρος σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους.

«Στην πραγματικότητα, κάθε επιτυχημένος άνθρωπος που γνωρίζω είναι με έναν τρόπο χαρισματικός. Και τείνει να είναι πολύ καλός στο να πείθει άλλους ανθρώπους. Οχι χειραγωγώντας ή πιέζοντας, αλλά περιγράφοντας τη λογική και τα οφέλη μιας ιδέας, για να συμφωνήσουν οι άλλοι μαζί του», ο αρθρογράφος του inc.com αναλύοντας το θέμα.

Κάπου εκεί μπαίνει στη συζήτηση ένας παράγοντας που ίσως δεν είχες σκεφτεί. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Leadership Quarterly, οι άνθρωποι τείνουν να είναι πολύ λιγότερο χαρισματικοί αν προσπαθούν να δράσουν σε ωράρια… που δεν τους βολεύουν.

Τι εννοούμε; Οι πρωινοί τύποι, για παράδειγμα, είναι πιο χαρισματικοί νωρίς το πρωί. Οι βραδινοί τύποι είναι πιο χαρισματικοί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Μάλιστα, αυτός ο παράγοντας δεν συνδέεται μόνο με τον ομιλητή, αλλά και με το… ακροατήριο. Όπως προέκυψε στην ίδια έρευνα, οι πρωινοί άνθρωποι αντιλαμβάνονταν έναν ομιλητή ως πιο χαρισματικό όταν έβλεπαν μια βιντεοσκοπημένη παρουσίαση το πρωί. Τα πρωινά άτομα που είδαν το ίδιο βίντεο αργότερα μέσα στην ημέρα θεώρησαν ότι αυτό το άτομο ήταν λιγότερο χαρισματικό. Το ίδιο ισχύει και για τα νυχτοπούλια. Ο ίδιος ομιλητής φαινόταν πολύ πιο χαρισματικός όταν τον έβλεπαν το βράδυ, παρά το πρωί.

Εν ολίγοις, είναι πιο εύκολο να εμπνέεις τους πρωινούς τύπους το πρωί και τους βραδινούς το βράδυ.

Συμπέρασμα; Όταν θέλετε να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε τους ανθρώπους, σκεφτείτε πρώτα τον κιρκάδιο ρυθμό σας. Σκεφτείτε την ώρα της ημέρας που νιώθετε πιο ενεργητικοί και ενθουσιώδεις, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Είσαι καλύτερα το πρωί ή το απόγευμα; (Ή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα).

Στη συνέχεια, σκεφτείτε τους ανθρώπους που θέλετε να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε. Αν και είναι απίθανο να είναι όλοι είτε πρωινοί είτε βραδινοί, η πλειοψηφία θα γέρνει περισσότερο στο ένα στρατόπεδο παρά στο άλλο.

Στη συνέχεια, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να ευθυγραμμίσετε την τάση σας με τη δική τους. Αν δεν είστε απολύτως βέβαιοι ότι όλοι είναι πρωινοί ή βραδινοί, αποφύγετε τις 8 π.μ. ή τις 5 μ.μ. Αποφύγεται δηλαδη τα «άκρα». Ίσως αυτό σημαίνει ότι οι συναντήσεις στις 11 π.μ. είναι ένας καλός συμβιβασμός. Ή κάπου στις 1.30 μ.μ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + nineteen =