αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να δουλεύεις από το σπίτι σου; Εδώ είναι 8 δουλειές που μπορείς να κάνεις από οπουδήποτε στον κόσμο

Θέλεις να δουλεύεις από το σπίτι σου; Εδώ είναι 8 δουλειές που μπορείς να κάνεις από οπουδήποτε στον κόσμο

Ναι, πλέον το να δουλεύεις από το σπίτι σου, είναι πολύ πιο εύκολο σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια. Οι νέες τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει ένα νέο πεδίο, και αρκετές είναι οι εταιρίες που δίνουν την δυνατότητα στους εργαζομένους τους να δουλέψουν εξ αποστάσεως. Ενώ φυσικά πολλοί είναι και οι freelancers ή startuppers που εργάζονται με ένα ανάλογο μοντέλο.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Τι δουλειές μπορεί να κάνει κάποιος, έτσι ώστε να μπορεί να δουλεύει από το σπίτι του (ή κάπου αλλού εκτός γραφείου); Το It’s Possible σου παραθέτει 8 συγκεκριμένες προτάσεις. Μήπως μπορείς να κάνεις κάτι από αυτά;

1# Chat support. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το chat box που πετάγεται σε πολλά εταιρικά sites, και σε ρωτάει: «Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι;». Ανάλογα με την εταιρία, ίσως χρειαστείς και μια μικρή εκπαίδευση και ενημέρωση, πριν ξεκινήσεις. Μπορείς να αναζητήσεις μια τέτοια δουλειά μέσα από τα sites FlexJobs, Glassdoor, Monster, ZipRecruiter, CareerBuilder και Indeed. Βάζοντας στην αναζήτηση κάτι σαν “chat agent,” “chat support” ή «chat representative.”

2# Copy editor. Είσαι αυτός που θα εισάγει κείμενα σε ένα site ή μια πλατφόρμα. Ενώ επίσης μπορεί να ελέγχεις συνολικά τα κείμενα ενός site για τυχόν λάθη. Μπορείς να βρεις τέτοιες δουλειές μέσα από sites όπως LinkedIn, FlexJobs, Glassdoor, Monster, ZipRecruiter, CareerBuilder και Indeed.

3# Coder. Εδώ φυσικά δεν μιλάμε για κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Πρέπει να γράφεις κώδικά. Άρα πρέπει να έχεις γνώσεις προγραμματισμού, έτσι ώστε να βγάλεις σε πέρας τα projects που θα σου αναθέσουν. Μπορείς να βρεις σχετικές αγγελίες ως freelancer στα FlexJobs, Glassdoor, Monster, ZipRecruiter, CareerBuilder .

4# Social media manager. Επίσης μπορείς να το κάνεις από το σπίτι σου. Γίνεσαι ουσιαστικά ο διαχειρηστής των social καναλιών μιας εταιρίας. Κάποια σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο μπορούν να σε βοηθήσουν. Αναζητησε δουλειές στα Upwork, Freelancer, Fiverr και PeoplePerHour.

5# Freelance αρθρογράφος. Μπορείς να γράφεις κείμενα για πλατφόρμες ή για ενημερωτικά sites. Και να πληρώνεσαι με το κομμάτι ή με κάποια άλλη συμφωνία που θα κάνεις. Αν είσαι expert πάνω σε έναν συγκεκριμένο τομέα, θα είσαι ακόμα πιο περιζήτητος στην αγορά. Αναζήτησε τέτοιες δουλειές στα FlexJobs ή FreelanceWritingGigs ή κάνε κρούσεις απευθείας στα sites που σε ενδιαφέρουν.

6# SEO expert. Όσοι ασχολούνται με websites ή ιντερνετικές πλατφόρμες πιθανότατα το έχουν ακούσει. Το SEO είναι η τεχνική μέσα από την οποία μπορείς να «ανεβάσεις» το site σου, να εμφανίζεται περισσότερο στις μηχανές αναζήτησης και να αυξήσεις την επισκεψιμότητα. Φυσικά για να δουλέψεις ως SEO expert, πρέπει να έχεις κάποιες ειδικές γνώσεις.

7# Graphic designer. Επίσης μια περιζήτηση ειδικότητα στην digital εποχή μας. Μπορείς να συνεργαστείς με websites, εταιρίες ή ιντερνετικά projects. Και μπορείς να δουλεύεις από το PC σου.

8# Online καθηγητής. Μήπως έχεις κάποια skills ή γνώσεις που μπορείς να μεταφέρεις στους άλλους; Τότε μπορείς να ξεκινήσεις online μαθήματα, στα ωράρια που θες. Εργαλεία όπως το Skype μπορούν να σου επιτρέψουν να έχεις «μαθητές» από όλα τα μέρη της γης.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 5 =