αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να γίνεις σπουδαίος leader; Τότε να χρησιμοποιείς αυτές τις 3 φράσεις πιο συχνά

Θέλεις να γίνεις σπουδαίος leader; Τότε να χρησιμοποιείς αυτές τις 3 φράσεις πιο συχνά

Οι έρευνες το έχουν δείξει πολλές φορές: Οι εργαζόμενοι συνήθως δεν παραιτούνται από την δουλειά τους. Αλλά παραιτούνται από τον εργοδότη ή τον προϊστάμενο τους. Αν θέλεις να χτίσεις μια καλή ανθρωπο- κεντρική εταιρία, πρέπει να είσαι ένα καλός leader. Να φροντίζεις έτσι ώστε να υπάρχουν υγιείς σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στον επαγγελματικό χώρο, και σε καμία περίπτωση να μην δημιουργηθεί ένα τοξικό περιβάλλον.

Οι πραγματικοί leaders νοιάζονται για τους εργαζομένους τους. Λειτουργούν ως μοχλός έμπνευσης για αυτούς, και τους οδηγούν στο να ανέβουν ένα ακόμα επίπεδο. Ξανά και ξανά. Όπως εξηγεί το Inc.com, υπάρχουν μερικές φράσεις που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι ηγέτες και καταφέρνουν να κερδίσουν τους υπαλλήλους τους. Δες τες παρακάτω, και φρόντισε… να τις βάλεις στο λεξιλόγιο σου.

1# «Αυτό ήταν δικό μου λάθος»: Οι μεγάλοι ηγέτες βάζουν το ‘εγώ’ τους στην άκρη. Και παραδέχονται τα λάθη τους. Έτσι δημιουργούν πιο αληθινές σχέσεις με την ομάδα. Θυμήσου και κάτι ακόμα: Τα άτομα που δείχνουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και αφήνουν τις ατέλειες τους να φανούν, είναι πιο ελκυστικοί και συμπαθείς προς όλους.

2# «Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς εσένα»: Ίσως η καλύτερη φράση για να πεις ευχαριστώ. Δείχνεις άμεσα στον άλλο ότι εκτιμάς τις ικανότητες του. Ενώ ανυψώνεις το ηθικό όλης της ομάδας, η οποία καταλαβαίνει ότι τα καλά αποτελέσματα εκτιμώνται.

3# «Μπορείς να μου δώσεις τη συμβουλή σου για αυτό;»: Έρευνα που έγινε πρόσφατα από ερευνητές του Harvard Business School και του Wharton School, έδειξε ότι οι άνθρωποι που ζητούν συμβουλές είναι στην πραγματικότητα πιο ικανοί. Από την άλλη, υπάρχουν αυτοί που διστάζουν να ζητήσουν συμβουλές επειδή φοβούνται ότι θα φανούν ανίκανοι. Τελικά, οι άνθρωποι της πρώτης κατηγορίας φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα. Ενώ παράλληλα αποδεικνύουν ότι οι γνώμες των άλλων, όταν έχουν μια βάση, λαμβάνονται υπόψη.

BONUS: Τρεις φράσεις που δεν πρέπει να λες ποτέ ως leader

1- «Αυτό δεν είναι πρόβλημα μου»

2- «Εγώ είμαι ο υπεύθυνος»

3- «Αυτό είναι αδύνατο»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =