αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να γίνεις σπουδαίος leader; Ένα κορυφαίο πρώην στέλεχος της Disney έχει να σου δώσει 5 συμβουλές

Θέλεις να γίνεις σπουδαίος leader; Ένα κορυφαίο πρώην στέλεχος της Disney έχει να σου δώσει 5 συμβουλές

Η Dalia Ganz ξεκίνησε να εργάζεται στην Walt Disney Company ως απόφοιτος πανεπιστημίου το 2005. Όταν έφυγε αυτό το καλοκαίρι, είχε ήδη γίνει αντιπρόεδρος social media, ψηφιακού μάρκετινγκ και συνεργιών.

Tώρα μιλώντας στο Entrepreneur.com, παραθέτει 5 συμβουλές για όσους θέλουν να γίνουν σπουδαίοι leaders.

Προσέξτε πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας

Ως ηγέτης, είστε αυτός που θέτει τα standards και τους κανόνες για την ομάδα σας, επομένως είναι σημαντικό να ενσωματώνετε τις αξίες και τις συμπεριφορές που θέλετε να δείτε στους άλλους. «Στην καριέρα μου έμαθα ότι ο τρόπος που αντιδρούσα σε καταστάσεις, ειδικά στις προκλητικές, έδινε τον τόνο για το πώς θα επέλεγε η ομάδα μου να αντιδράσει στην ίδια κατάσταση όταν της συνέβαινε», λέει η Ganz.

«Το να είσαι πρότυπο για την ομάδα σου είναι σημαντικό. Διαρκώς απορροφούν τον τρόπο που σε βλέπουν να αντιδράς και να ηγείσαι».

Να είσαι συνεπής

Είναι σημαντικό να είσαι συνεπής. «Αυτό πραγματικά εκδηλώνεται σε όλα όσα κάνετε», λέει η Ganz. «Κάνετε διακοπές; Αυτό θα καθορίσει την κατεύθυνση για την ομάδα σας. Πότε στέλνετε emails; Πώς αλληλεπιδράτε με άλλες ομάδες; Η ομάδα σας θα λάβει στοιχεία από τον τρόπο που ενεργείτε», λέει. Δεν είναι μόνο μία μεμονωμένη κατάσταση, είναι το πώς εμφανίζεσαι σε κάθε περίσταση.

https://www.warnerrecords.com/sites/g/files/g2000012866/files/2022-08/Dalia%20Ganz_0.jpg

Καλλιέργησε τα ταλέντα των άλλων

Οι ηγέτες δεν πρέπει μόνο να παρέχουν εποικοδομητικό feedback, αλλά θα πρέπει επίσης να εντοπίζουν και να ενθαρρύνουν τα συγκεκριμένα δυνατά σημεία των μελών της ομάδας. «Ως ηγέτες, έχουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε τις ομάδες μας να μεγιστοποιήσουν τις υπερδυνάμεις τους», λέει η Ganz. «Αυτό είναι τόσο σημαντικό. Κάθε ηγέτης πρέπει να βοηθήσει την ομάδα του να κατανοήσει τα δυνατά σημεία και την αξία της» τονίζει.

Πάρτε τον έλεγχο της λήψης των αποφάσεών σας

Το να είσαι ηγέτης συνεπάγεται ατελείωτες επιλογές, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσεις ποια είναι η σωστή διαδρομή, ειδικά αν νιώθεις ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου. Αλλά η Ganz έχει ένα hack που κάνει οποιαδήποτε επιχειρηματική απόφαση απείρως ευκολότερη και καλύτερη. Το πρώτο βήμα είναι να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λήψη της απόφασης. Έπειτα, όλα είναι θέμα στρατηγικής και δεδομένων. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι στροβιλίζονται στα meetings επειδή δεν υπάρχει στρατηγική και δεδομένα που να υποστηρίζουν τη σωστή λήψη αποφάσεων», λέει.

«Όταν εμφανίζομαι σε συναντήσεις, εμφανίζομαι προετοιμασμένη με σωστή στρατηγική και σωστά δεδομένα, έτσι ώστε η λήψη των αποφάσεών μου να βασίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα και ένα σχέδιο».

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξετε εταιρία για να προχωρήσετε στην καριέρα σας

Όταν η Ganz πήγε για πρώτη φορά στη Disney, λέει ότι της είπαν κάποιοι ότι θα έπρεπε να πάει κάπου αλλού για «πραγματική ανάπτυξη καριέρας». «Είμαι τόσο χαρούμενη που δεν άκουσα αυτή τη συμβουλή», λέει. Στα 17 της χρόνια εκεί, η Ganz μπόρεσε να αναπτύξει την καριέρα της, να αξιοποιήσει τις δεξιότητές της και να οικοδομήσει ουσιαστικές σχέσεις με άτομα σε πολλούς κλάδους, όλα μέσα στην ίδια εταιρεία. Στη σημερινή αγορά εργασίας, μπορεί να είναι δελεαστικό να αλλάζετε εταιρία μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η Ganz υποστηρίζει ότι αν είστε χαρούμενοι κάπου, μην αισθάνεστε ότι πρέπει να φύγετε για να πετύχετε τους στόχους σας. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να προχωρήσεις την καριέρα σου μέσα σε μια εταιρεία», λέει. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − five =