αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θέλεις να γίνεις πλούσιος; Τότε κάψε τις πιστωτικές κάρτες σου»: Εξηγεί ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος

«Θέλεις να γίνεις πλούσιος; Τότε κάψε τις πιστωτικές κάρτες σου»: Εξηγεί ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος

Για τον Mark Cuban έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Ξεκίνησε από το μηδέν. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος. Aυτός και οι συνιδρυτές του πούλησαν το Broadcast.com στην Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999. Σήμερα, ο 61χρονος έχει μία περιουσία που φτάνει στα περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής.

Τώρα δίνει μία συμβουλή σε όσους θέλουν να γίνουν πλούσιοι: Μην χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες. «Εάν χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες, τότε δεν θέλετε να γίνετε πλούσιοι», τόνισε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, σε συνέντευξη του στον Dave Ramsey. Η συμβουλή του προς όποιον θέλει να δημιουργήσει περιουσία είναι να αποπληρώσει όλες του τις πιστωτικές κάρτες και μετά να τις κάψει!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις πιστωτικές κάρτες είναι τα υψηλά τους επιτόκια, σημειώνει ο Cuban. Στις ΗΠΑ, το μέσο επιτόκιο μιας πιστωτικής κάρτας είναι 16,65%. Και σε κάποιες κάρτες φτάνει ακόμα και στο 36%.

«Οι πιστωτικές κάρτες δεν είναι φίλος σας. Οι χρεωστικές κάρτες είναι OK, εάν δεν χρεώνουν προμήθειες», εξηγεί.

Ο Cuban αναγνωρίζει ότι κανείς μπορεί να αποφύγει τις υψηλές χρεώσεις τόκων εάν αποπληρώνει το σύνολο της οφειλής στην πιστωτική του κάρτα κάθε μήνα. Όμως, όπως λέει, για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό είναι δύσκολο. Οταν αποπληρώνετε εντελώς μια πιστωτική κάρτα με επιτόκιο 15% ή 20%, απελευθερώνετε τα χρήματα που θα δίνατε για τόκους, ώστε να τα ξοδέψετε ή να τα επενδύσετε κάπου αλλού, σύμφωνα με τον Cuban.

Τι προτείνει αντί για πιστωτικές κάρτες

Ο Mark Cuban λέει ότι μια εναλλακτική είναι να πάρετε ένα προσωπικό δάνειο, αντί να χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ένα προσωπικό δάνειο διάρκειας 24 μηνών έχει επιτόκιο περίπου 8,73%, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να φτάσει στο 36% (καθώς εξαρτάται από τη φερεγγυότητα του δανειολήπτη).

Εάν εγκριθείτε για ένα προσωπικό δάνειο, θα λάβετε συνήθως μια εφάπαξ πληρωμή σε μετρητά την οποία αποπληρώνετε για μια χρονική περίοδο με τόκο. Όπως και με τις πιστωτικές κάρτες, τα δεδομένα γίνονται χειρότερα αν χάσετε μια πληρωμή. Μόλις εξαντλήσετε όλα τα κεφάλαια από το προσωπικό σας δάνειο, πιθανόν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για ένα άλλο για να λάβετε περισσότερα χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα χρήματα δεν σε αλλάζουν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρανόηση», λέει ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =