αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να γίνεις… κυνηγός εξωπλανητών; Η NASA ετοίμασε κάτι για εσένα

Θέλεις να γίνεις… κυνηγός εξωπλανητών; Η NASA ετοίμασε κάτι για εσένα

Στο γαλαξία μας υπάρχουν σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις περί τα 100 δισ. πλανήτες άρα υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τους αποκαλούμενους «κυνηγούς εξωπλανητών».

Η NASA με ανακοίνωση της βάζει στο παιχνίδι και τους απλούς φίλους του Διαστήματος. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημιούργησε το πρόγραμμα Exoplanet Watch το οποίο δίνει την ευκαιρία σε όποιον χρήστη του Διαδικτύου το επιθυμεί να μάθει πώς να παρατηρεί εξωπλανήτες και πώς να κάνει ανάλυση δεδομένων χρησιμοποιώντας λογισμικό που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες της NASA. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δείξουμε σε περισσότερους ανθρώπους πώς γίνεται πραγματικά η επιστήμη των εξωπλανητών» δηλώνει ο Ρομπ Ζέλεμ, επιστήμονας του Εργαστηρίου Αεριώθησης της NASA, το περίφημο JPL, επικεφαλής τους προγράμματος.

Το πρόγραμμα Exoplanet Watch έχει δύο μέρη, το ένα περιλαμβάνει την παρατήρηση για όσους έχουν πρόσβαση σε ένα τηλεσκόπιο και ένα που περιλαμβάνει την αναγνώριση εξωπλανητών σε υπάρχοντα δεδομένα. Ακόμα κι αν δεν έχετε πρόσβαση σε εξοπλισμό εκτός από υπολογιστή ή smartphone, μπορείτε ακόμα να βοηθήσετε στην εκμάθηση των εξωπλανητών ζητώντας πρόσβαση σε δεδομένα που συλλέγονται από ρομποτικά τηλεσκόπια και βοηθώντας στην ανάλυση δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =