αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να βρεις την επόμενη επαγγελματική ευκαιρία; Σπάσε αυτόν τον μεγάλο στόχο σε 3 βήματα

Θέλεις να βρεις την επόμενη επαγγελματική ευκαιρία; Σπάσε αυτόν τον μεγάλο στόχο σε 3 βήματα

Η νέα χρονιά ξεκινά. Και οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τους μεγάλους στόχους που θέλουν να πετύχουν. Αν ψάχνεις την dream job σου, τότε πρέπει να κινηθείς μεθοδικά. Δεν αρκεί απλά να λες ότι θες να βρεις την Χ καλή θέση.

Ο Νο1 λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να πετύχουν τους εργασιακούς στόχους που βάζουν την Πρωτοχρονιά, είναι ότι οι στόχοι είναι πολύ μεγάλοι και ασαφείς, λέει η career coache, Susan Peppercorn, μιλώντας στο CNBC.

Μόλις θέσεις έναν μεγάλο στόχο, αμέσως μετά πρέπει να τον χωρίσεις σε μικρούς, ρεαλιστικούς στόχους που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τον μεγαλύτερο στόχο.

«Με αυτόν τον τρόπο, η επίλυση φαίνεται λιγότερο φοβιστική. Ενώ το να ανταμείβετε τον εαυτό σας για την ολοκλήρωση αυτών των μικρότερων taks στην πορεία θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την δυναμική σας», λέει η coach.

Για παράδειγμα: Εάν ο στόχος που θα βάλετε την Πρωτοχρονιά είναι να βρείτε μια νέα δουλειά, τρία μικρότερα στοιχεία δράσης θα μπορούσαν να είναι η επεξεργασία του βιογραφικού σας, η ενημέρωση του προφίλ σας στο LinkedIn και η αποστολή τριών emails στους υπευθύνους προσλήψεων που έχετε στο δίκτυο σας, ενημερώνοντας τους ότι αναζητάτε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Είναι επίσης έξυπνο να σχεδιάζετε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε και πώς θέλετε να κάνετε βήματα προς τον στόχο της καριέρας σας.

Εάν θέλετε να αφήσετε τη δουλειά σας σε 12 μήνες, για παράδειγμα, μπορείτε να εστιάσετε στην εξοικονόμηση χρημάτων για αυτό το επαγγελματικό άλμα. Βάζοντας χρήματα στην άκρη ανά τακτά διαστήματα- μέχρι να συγκεντρώσετε το ποσό που θέλετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 7 =