αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να βγάλεις πολλά χρήματα ως remote freelancer; Τότε σιγουρέψου ότι έχεις αυτά τα 3 ηγετικά skills

Θέλεις να βγάλεις πολλά χρήματα ως remote freelancer; Τότε σιγουρέψου ότι έχεις αυτά τα 3 ηγετικά skills

Η τάση με τους digital νομάδες καλά κρατεί. Αλλά τελικά τι στοιχεία πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ανταπεξέλθει σε έναν τέτοιο remote ρόλο;

Ο Taso Du Val, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Toptal. Ηγείται ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα για freelancers στον κόσμο και έχει περάσει χρόνια τοποθετώντας χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες σε θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους της τεχνολογίας, του design και του finance.

«Οι ηγετικές ικανότητες είναι υψίστης σημασίας, ανεξάρτητα από το αν ένας remote ελεύθερος επαγγελματίας είναι κάποιου είδους μάνατζερ ή όχι», λέει ο Du Val στο CNBC.

Αυτό συμβαίνει επειδή, ενώ μπορεί να μην εργάζεστε σε ηγετική θέση, το να επιδεικνύετε μερικές από τις ίδιες soft και hard δεξιότητες σαν ηγέτης, μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Ο Du Val λέει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εκτελέσετε καλύτερα τη δουλειά που έχετε αναλάβει και μπορεί επίσης να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καριέρα σας, από το να σας φέρει πιο κερδοφόρα projects μέχρι να πείσει έναν εργοδότη να σας προσλάβει μόνιμα.

Εδώ είναι 3 ηγετικά skills που πρέπει να έχεις αν θες να γίνεις πετυχημένος remote freelancer.

Αυτοπεποίθηση

Οι περισσότεροι business leaders έχουν ακλόνητη πίστη στις ικανότητές τους. Οι remote ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει επίσης, σύμφωνα με τον Du Val. Μπορεί να είναι εύκολο να εστιάσετε στο ότι δεν είστε μόνιμο μέλος μιας εταιρείας, αλλά ο Du Val λέει ότι πρέπει να πιστεύετε ότι μπορείτε να προσθέσετε το ίδιο επίπεδο αξίας σε μια εταιρεία που μπορεί οποιοσδήποτε άλλος υπάλληλος. Αυτή η νοοτροπία θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και τις ικανότητές σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να αποδώσετε στο έπακρο και θα δείξετε στον εργοδότη σας ότι μπορείτε να πετύχετε τους στόχους που έχουν τεθεί για εσάς.

Επαγγελματισμός

Επαγγελματισμός δεν σημαίνει απαραιτήτως να τηρείς τους ενδυματολογικούς κώδικες της εταιρείας ή να αποκαλείς τον διευθυντή σου «κύριο» ή «κυρία». Αντίθετα, λέει ο Du Val, επαγγελματισμός σημαίνει να εργάζεσαι και να συμπεριφέρεσαι με τρόπο που σέβεται τους ανθρώπους γύρω σου. Αυτό μπορεί να είναι εύκολο να το κάνετε σε μια face-to-cafe επαφή, λέει ο Du Val: Εστιάζετε απλώς σε πράγματα όπως η σωστή έκφραση του προσώπου, η γλώσσα του σώματος και η καλή οπτική επαφή όταν μιλάτε με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο στο γραφείο. Είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνετε όταν εργάζεστε αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Πρέπει να εφαρμόζετε την «απομακρυσμένη εθιμοτυπία», η οποία λέει ο Du Val ότι περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι φαίνεται καθαρά το πρόσωπο σας στα video calls και δεν υπάρχουν περισπασμοί στο παρασκήνιο, μιλώντας καθαρά κατά τη διάρκεια κλήσεων ή απαντώντας σε email και άλλα μηνύματα άμεσα . Ο CEO λέει ότι έχει δει ανθρώπους που κάνουν «εξαιρετική» δουλειά να απολύονται επειδή φάνηκαν αντιεπαγγελματίες μεσα από μια οθόνη.

Γίνε μάστερ στα technical skills

Οι τεχνικές δεξιότητες μπορεί να μην φαίνονται σαν μία ηγετική ικανότητα, αλλά ο Du Val σημειώνει ότι είναι απαραίτητες για να προαχθείς σε ηγετικές θέσεις. Η ίδια λογική ισχύει και για τους remote ελεύθερους επαγγελματίες, λέει: Tα τεχνικά skills που φέρνετε στο τραπέζι, τα οποία μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τη φύση της freelancing εργασίας σας, είναι αυτά που θα εντυπωσιάσουν έναν εργοδότη και θα αποδείξουν ότι μπορείτε να επιτύχετε αποτελέσματα ή ακόμα και να ηγηθείτε μίας ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως βγάζω χρήματα μέσω του Fiverr και δουλεύω από οπουδήποτε με το laptop μου»: Η Ζωή Κώτσου μιλά στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 17 =