αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να αφήσεις τη δουλειά σου και να ξεκινήσεις μια νέα καριέρα; Εδώ είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Θέλεις να αφήσεις τη δουλειά σου και να ξεκινήσεις μια νέα καριέρα; Εδώ είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Βλέπουμε, δηλαδή, ανθρώπους που είναι σε δουλειές που δεν τους αρέσουν. Ξυπνούν κάθε πρωί για να πάνε εκεί, γκρινιάζουν κάθε ημέρα, αλλά μάντεψε: Δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την πορεία τους. Κάποιοι φοβούνται να πορευτούν προς το «άγνωστο», κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να αλλάξουν επαγγελματική διαδρομή, αρκετοί πιστεύουν ότι δεν έχουν επιλογές στην αγορά. Ειδικά σε μια χώρα όπως η δική μας, στην οποία «δεν υπάρχουν δουλειές».

Μπορεί να μην βρεις με την πρώτη την δουλειά που ονειρεύεσαι. Αυτό δεν είναι κακό. Το χειρότερο είναι να μένεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει, και να μην κάνεις την μεγάλη αλλαγή. Οι περισσότεροι από τους πετυχημένους ανθρώπους που βλέπεις γύρω σου, σε κάποια φάση της ζωής τους χρειάστηκε να κάνουν μια τέτοια τολμηρή αλλαγή. Για να φτάσουν στον επαγγελματικό προορισμό που ήθελαν.

Αλλά πρακτικά, τι μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να πραγματοποιήσεις με επιτυχία αυτό το pivot; Το Success.com παραθέτει 3 χρήσιμα tips.

1# Ξεκίνα με το δικό σου «γιατί». Αυτό θα είναι το βασικό κίνητρο σου για να φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής. Πιθανότατα θα υπάρξουν δυσκολίες και εμπόδια. Όμως αν έχεις ξεκαθαρίσει το «γιατί» κάνεις κάτι, τότε θα βρεις την ώθηση για να πετύχεις τον μεγάλο στόχο σου.

2# Βρες το «πως». Ωραία, αφού έχεις βρει το «γιατί», το επόμενο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το «πως». Τι πρέπει να κάνεις κάθε ημέρα, για να πετύχεις τα επαγγελματικά σου όνειρα; Πρέπει να είσαι συγκεκριμένος σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στον στόχο σου. Θέσε 3 μεγάλες προτεραιότητες που θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου. Μετά «σπάσε» αυτές τις 3 προτεραιότητες σε μικρότερα κομμάτια, και ξεκίνα την δουλειά.

3# Πρόγραμμα. Καλά τα σχέδια, αλλά το επίσης καθοριστικό είναι να τα βάλεις μέσα στο πρόγραμμα σου. Δεν χρειάζεται να αφήσεις την τωρινή δουλειά σου άμεσα. Όμως πρέπει να βάλεις μέσα στο πρόγραμμα σου την προετοιμασία για το Pivot. Μπορεί αρχικά να είναι μόνο 1 ή 2 ώρες την ημέρα. Αφιέρωσε όμως αυτές τις ώρες για να προετοιμαστείς για την νέα καριέρα σου, να ενημερωθείς για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο πεδίο ή να κάνεις networking. Και μόλις είσαι έτοιμος, κάνε το μεγάλο «άλμα»

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 5 =