αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για να βρεις δουλειά; Εδώ είναι οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για να βρεις δουλειά; Εδώ είναι οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Ναι, η αγορά εργασίας στην Ελλάδα πάει κατά διαόλου, όμως με το να τα δεις όλα μαύρα και να βάλεις ταφόπλακα στις προσπάθειές σου για να βρεις δουλειά δεν πας πουθενά.

Δες πώς θα αυξήσεις τις πιθανότητες για να βρεις κάτι που θα σου ταιριάζει.

Χρησιμοποίησε τα social media

Το Facebook, και το Twitter για πιο casual παρουσία, και το LinkedIn για μια πιο επίσημη, είναι πολύτιμα όπλα στα χέρια σου έτσι ώστε να επικοινωνήσεις αλλά και να συνδεθείς με μελλοντικούς εργοδότες και πελάτες.

Δυνάμωσε το βιογραφικό σου

Θεωρώντας δεδομένο ότι είναι καθαρογραμμένο και συνοπτικό, σύνταξέ το έτσι ώστε να δίνει στον άλλο να καταλάβει ακριβώς τι ξέρεις και σε ποιον τομέα είσαι έμπειρος. Καλό θα ήταν να έχεις και 2-3 γραμμές στην αρχή με το ποιος είσαι και σε τι αντικείμενο θες να εργαστείς. Απέφυγε περιττές πληροφορίες, μακροσκελή κείμενα και πρόσθεσε οπωσδήποτε τα αποτελέσματα που είχες με προηγούμενους εργοδότες.

Γνώθι σ’ αυτόν

Η προσωπικότητά σου είναι μοναδική. Με βάση αυτή και μόνο αυτή θα επιλέξεις την δουλειά στην οποία έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να σε πάρουν (και να πετύχεις) και με βάση αυτή θα συνεργαστείς εποικοδομητικά με τους γύρω σου. Μην επιλέξεις αντικείμενο επειδή «κάποιος στο πρότεινε» ούτε επειδή «είναι στην παράδοση μας σαν οικογένεια».

Ψάξου online

Ξεκοκκάλισε σελίδες που αναρούν αγγελίες, websites που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο δυναμικό και sites που δημοσιεύουν προκηρύξεις.

Ο ΟΑΕΔ

Εκτός από το επίδομα, ο ΟΑΕΔ προσφέρει τη δυνατότητα επαφής με εργασιακό σύμβουλο που θα σας δώσει ίσως κάποιες λύσεις που πιθανώς να μην είχες σκεφτεί. Επίσης, κατά καιρούς «τρέχει» διάφορα προγράμματα που επιδοτούν ανέργους για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρησης και προγράμματα απασχόλησης ανέργων στο Δημόσιο. Δεν χάνεις κάτι να γραφτείς.

Κάνε έξυπνες επιλογές

Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν επαγγέλματα κορεσμένα και επαγγέλματα που… βαστάνε ακόμα. Καλό θα ήταν λοιπόν να γνωρίζεις ποιοι τομείς έχουν μέλλον και ποιοι όχι, για να επενδύσεις σε αυτούς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι νοσηλευτές και οι φυσιοθεραπευτές έχουν αυξημένες πιθανότητες να βρουν μία θέση εργασίας στον τομέα τους, όπως επίσης και οι Διαιτολόγοι. Η Ναυτιλία παίζει επίσης δυνατά, όπως και η Πληροφορική.

Πηγή: In2life.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 19 =