αρχικηVIRALΘέλεις να αγοράσεις σπίτι στη Σαρδηνία με μόλις 1 ευρώ; Έχεις μια εβδομάδα περιθώριο ακόμα

Θέλεις να αγοράσεις σπίτι στη Σαρδηνία με μόλις 1 ευρώ; Έχεις μια εβδομάδα περιθώριο ακόμα

Το ιταλικό χωριό Ollolai πήρε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία αρχής γενομένης από το 2015: Προσφέρει παλαιά πέτρινα σπίτια προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο, με τιμή μόλις 1 ευρώ. Στόχος του Δημάρχου, Efisio Arbau, είναι να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους, αφού ο τοπικός πληθυσμός είχε μειωθεί στα 1.300 άτομα, με λίγα μωρά να γεννιούνται κάθε χρόνο.

Συνολικά 200 πέτρινα σπίτια συμπεριλήφθηκαν σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Βέβαια υπάρχουν προϋποθέσεις. Τα εν λόγω σπίτια έχουν φθαρεί σημαντικά από τον χρόνο και χρειάζονται επισκευές. Μόνο όσοι έχουν περίπου € 20.000 έως € 30.000 για να τα καταστήσουν κατοικήσιμα, μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα. Η σχετική συμφωνία επίσης ορίζει ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να δεσμευτούν για την ανακαίνιση του ακινήτου εντός τριών ετών από την αγορά, και θα μπορούν να το πωλήσουν μόνο μετά από πέντε χρόνια.

Μετά την προβολή που υπήρξε από πολλά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, αρκετοί ήταν πάντως αυτοί που έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για κάποιο σπίτι στην περιοχή. Όπως διαβάζουμε στον Independent, το deadline για τους ενδιαφερόμενους είναι σε μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 7 Φεβρουαρίου.

Αν πάντως θέλεις να αγοράσεις ένα σπίτι με μόλις 1 ευρώ, μπες στο casea1euro.it. Αν και είναι στην ιταλική γλώσσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =