αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Zoom κάνει εξαγορές και φέρνει νέες λειτουργίες

Η Zoom κάνει εξαγορές και φέρνει νέες λειτουργίες

Σε εξαγορά περιουσιακών στοιχείων από την Luminal προχώρησε η Zoom, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Η εξαγορά αφορά συγκεκριμένα εργαλεία, τα οποία αξιοποιούνται για τη διοργάνωση ψηφιακών συνευρέσεων, ενώ παράλληλα στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η πρόσληψη δύο εκ των συνιδρυτών της Luminal.

Ειδικότερα, η Zoom εξαγόρασε δύο add-ons, το ZoomOSC και ZoomISO, τα οποία επιτρέπουν τη δημιουργία επαγγελματικού επιπέδου εικονικών διασκέψεων. Οι δύο αυτές λειτουργίες πρόκειται να ενσωματωθούν στη βασική φόρμα της εφαρμογής.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Luminal, το ZoomOSC σχεδιάστηκε ώστε να ενισχύσει τις επαγγελματικές διαδικτυακές συναντήσεις χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Open Sound Control και επιτρέποντας στους χρήστες να ενσωματώνουν στο Zoom λογισμικό τρίτων μερών, διάφορα παρελκόμενα ήχου σε επίπεδο hardware αλλά και media servers. Από την άλλη πλευρά το ZoomISO επιτρέπει την «εξαγωγή» αρχείων βίντεο από την κοινή συνομιλία, για περαιτέρω επαγγελματική επεξεργασία.

Στην ανακοίνωση της Zoom τονίζεται ότι τα συγκεκριμένα add ons «θα βοηθήσουν την πλατφόρμα να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις παραδοσιακές και στις αναδυόμενες μορφές ελέγχου των τηλεδιασκέψεων, οι οποίες πλέον θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε στούντιο μετάδοσης, αίθουσες προβολής και άλλους οργανισμούς από τους οποίους θα γίνεται η μετάδοση».

Σημειώνεται ότι η Zoom εισήλθε στο χώρο των μεγάλης κλίμακας ψηφιακών events όταν ανακοίνωσε τη λειτουργία «Events» τον περασμένο Μάιο, ενώ λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, έγινε η πλήρης ενσωμάτωση στην εφαρμογή. Με τη λειτουργία Events οι διοργανωτές μπορούν να δημιουργήσουν ολόκληρους κόμβους εκδηλώσεων, να πουλήσουν εισιτήρια για αυτές και να δημιουργήσουν πολλαπλές ζωντανές μεταδόσεις περιεχομένου.

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 3 =