αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Xiaomi φέρνει φορτιστή που φορτίζει ασύρματα πολλές συσκευές στον ίδιο χώρο- Δείτε το βίντεο

Η Xiaomi φέρνει φορτιστή που φορτίζει ασύρματα πολλές συσκευές στον ίδιο χώρο- Δείτε το βίντεο

Η Xiaomi αποκάλυψε σήμερα μια νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που ονομάζεται Mi Air Charge, χάριν στην οποία μπορούν να φορτίζουν ταυτόχρονα πολλές συσκευές στον ίδιο χώρο, χωρίς να χρειάζονται (προφανώς) καλώδια ή να τις τοποθετήσεις επάνω σε κάποια ειδική βάση.

Όπως αποκαλύπτει η εταιρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της, το Xiaomi Mi Air Charge μπορεί να φορτίσει ασύρματα μία συσκευή με ισχύ 5W, αρκεί να βρίσκεται εντός της εμβέλειας της συσκευής (περίπου 2 μέτρα). Ο φορτιστής διαθέτει 5 κεραίες που αναγνωρίζουν με ακρίβεια τη θέση της συσκευής που θέλει να φορτίσει ο χρήστης και αφότου την εντοπίσει, τότε ενεργοποιεί μια δέσμη φόρτισης που μεταδίδει ένα σήμα mmWave. Προκειμένου, βέβαια, να ληφθεί αυτή η “δέσμη”, η παραλήπτρια συσκευή θα πρέπει να διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα που θα μπορεί να δεχθεί αυτό το σήμα και να το μετατρέψει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Αντιλαμβάνεστε ότι για την ώρα το Xiaomi Mi Air Charge είναι απλά ένα demo, μιας και δεν υπάρχουν στην αγορά συσκευές που θα μπορούν να φορτίσουν με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, η Xiaomi θα πρέπει να πείσει τους αρμόδιους οργανισμούς (και το κοινό) ότι το σύστημα της είναι ασφαλές τόσο για τις συσκευές, όσο και για τους χρήστες.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 3 =