αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Xiaomi πέτυχε 100% αύξηση καθαρών κερδών για το α’ τρίμηνο 2024

Η Xiaomi πέτυχε 100% αύξηση καθαρών κερδών για το α’ τρίμηνο 2024

Διπλασιάστηκαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Xiaomi για το α’ τρίμηνο 2024, φτάνοντας τα 6,5 δισ. γιουάν.

Η Xiaomi ανακοίνωσε τα μη ελεγμένα ενοποιημένα αποτελέσματά της για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024 (η «περίοδος»), με τα έσοδα τριμήνου να σημειώνουν διψήφια ανάπτυξη (έτος-προς-έτος) για δυο συνεχόμενα τρίμηνα. Κατά την περίοδο αυτή, τα συνολικά έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 75.5 δισ. γιουάν, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 27% (έτος-προς-έτος). Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη σημείωσαν ρεκόρ με αύξηση 100,8% (έτος-προς-έτος) και φτάνοντας τα 6.5 δισ RMB (1 RMB, κινεζικό γιουάν- 0,13 ευρώ).

Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα 2.3 δις γιουάν σε επενδύσεις στο τμήμα EV (Electric Vehicle), καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες, σηματοδοτώντας έτσι μια επιταχυνόμενη ανάπτυξη. Χάρη στην επιτυχημένη βασική στρατηγική της Xiaomi, με «διπλή έμφαση σε κλίμακα και κερδοφορία» το πρώτο τρίμηνο του 2024, το περιθώριο μεικτού κέρδους έφτασε το 22.3% σε επίπεδο ομίλου, αριθμός που αντιστοιχεί σε 2.8% ανάπτυξη (έτος-προς-έτος). Η Εταιρεία εστίασε στη στρατηγική της, αποφέροντας διψήφια ανάπτυξη εσόδων για το Α’ τρίμηνο στις τρεις βασικές της δραστηριότητες – smartphones, IoT και προϊόντα lifestyle και υπηρεσίες ίντερνετ. Οι πολλές κινητήριες δυνάμεις της Xiaomi, σε συνδυασμό με την εξαιρετική επίδοση του τμήματος EV, είχαν ως αποτελέσματα οι επιδόσεις της Εταιρείας να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της αγοράς.

Η κερδοφορία των βασικών επιχειρηματικών δράσεων της Xiaomi παραμένει σταθερή μακροπρόθεσμα, με άφθονους ταμειακούς πόρους που παρέχουν ισχυρά θεμέλια στήριξης για την τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη του τμήματος EV. Από τις 31 Μαρτίου 2024, τα ταμειακά αποθέματα της Εταιρείας έφτασαν τα 127.3. Τα έξοδα για την έρευνα και ανάπτυξη εντός του Α’ τριμήνου ανήλθαν σε RMB5.2, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 25.4% (έτος-προς-έτος) με μεγάλη σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες να έχουν επιτευχθεί, ιδιαίτερα στον τομέα των EV.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 9 =