αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Xiaomi λάνσαρε ηλεκτρικό αυτοκίνητο φθηνότερο από αυτά της Tesla (BINTEO)

Η Xiaomi λάνσαρε ηλεκτρικό αυτοκίνητο φθηνότερο από αυτά της Tesla (BINTEO)

Ο κινεζικός γίγαντας smartphones, Xiaomi, λάνσαρε το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θα αρχίσει να δέχεται σύντομα παραγγελίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας smartphones, Lei Jun, δήλωσε ότι η βασική έκδοση του SU7 θα πωλείται για 215.900 γουάν (30.408 δολάρια) στη χώρα. Ωστόσο, ο ίδιος αναγνώρισε ότι το χαμηλό ύψος της τιμής αυτής σημαίνει ότι η εταιρεία θα πουλάει κάθε αυτοκίνητο με ζημία. Σημειωτέον ότι η τιμή του Model 3 της Tesla ξεκινά από 245.900 γουάν στην Κίνα.

Ο Lei υποστήριξε ότι η βασική έκδοση του SU7 υπερτερεί του Model 3 σε περισσότερο από το 90% των προδιαγραφών του, εκτός από δύο πτυχές που -όπως είπε- μπορεί να χρειαστούν τουλάχιστον τρία έως πέντε χρόνια για να φτάσει η Xiaomi την Tesla.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Το SU7 ήδη έχει προκαλέσει συγκρίσεις με τα μοντέλα σπορ αυτοκινήτων Taycan και Panamera της Porsche. Όπως έγινε γνωστό, θα κατασκευαστεί από μονάδα της κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας BAIC Group σε εργοστάσιο στο Πεκίνο που μπορεί να παράγει έως και 200.000 οχήματα ετησίως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 7 =