αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Xiaomi ήταν 3η σε πωλήσεις στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο

Η Xiaomi ήταν 3η σε πωλήσεις στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο

Έχουν περάσει 14 μήνες “επίσημης” παρουσίας στην ελληνική αγορά της Xiaomi μέσω του διανομέα της, Info-Quest Technologies και η πορεία της κρίνεται άκρως θετική μέχρι στιγμής, με βάση τα στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά, το Δεκέμβριο του 2017 πωλήθηκαν 25.000 Xiaomi smartphones (στα νούμερα δεν υπολογίζονται τα αξεσουάρ και οι υπόλοιπες συσκευές του “οικοσυστήματος” της Xiaomi), χαρίζοντας στην εταιρεία την 3η θέση σε τεμάχια στην Ελλάδα, με ποσοστό λίγο πάνω από το 10%.

Για τον Ιανουάριο, οι αριθμοί είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικοί καθώς διατέθηκαν 28.000 Xiaomi smartphones μέσα από τα επίσημα κανάλια, αλλά σε πολύ μικρότερο σύνολο πωλήσεων, με αποτέλεσμα το μερίδιο της εταιρείας για τον πρώτο μήνα του 2018 να ξεπεράσει το 13%. Έτσι, η Xiaomi έχει σταθεροποιηθεί στην 3η θέση, πίσω από τις Huawei και Samsung, σε αριθμό τεμαχίων πάντα. Από πλευράς μερίδιου επί της αξίας των συνολικών πωλήσεων, το ποσοστό της είναι μονοψήφιο, αλλά με ανοδική πορεία.

Στα αποτελέσματα αυτά συνέβαλαν κυρίως τα Redmi Note 4X και Redmi 4X, με το δεύτερο να έχει “πουλήσει” πάνω από 30.000 κομμάτια, από το Μάιο του 2017 που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα. Εξαιρετική πορεία παρουσιάζει και το Redmi 5A που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στη χώρα μας, ενώ όσον αφορά το δημοφιλές (αλλά πιο ακριβό) Mi A1, οι πωλήσεις του το Δεκέμβριο κυμάνθηκαν στα 2.500-3.000 τεμάχια, περίπου το 10% των συνολικών τεμαχίων που διέθεσε η εταιρεία για το μήνα αυτό.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το λανσάρισμα του Xiaomi Mi Mix 2 στην ελληνική αγορά, μάθαμε επίσης πως το failure rate των συσκευών κυμαίνεται κάτω από το 1,5%, ποσοστό που κρίνεται ικανοποιητικό εν γένει, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.000 επισκευές μέσα στο 2017 και ο μέσος χρόνος επισκευής είναι ελάχιστα πάνω από 1 ημέρα.

Ο διανομέας ανακοίνωσε επέκταση των φυσικών σημείων διάθεσης Xiaomi προϊόντων μέσα στο 2018, χωρίς να διευκρινίζεται το αν θα δούμε ένα 2ο, αποκλειστικό Mi Store στην Ελλάδα, αν και αυτό είναι σίγουρα στα πλάνα της εταιρείας. Επίσης, το Μάιο αναμένεται η έλευση του Xiaomi QiCycle, του ηλεκτρικού ποδηλάτου της εταιρείας, στην Ελλάδα, ενώ στο κομμάτι του smarthome θα δούμε το “kit” να διατίθεται επίσης μέσα στην άνοιξη, με τιμή κάτω από €100, περιλαμβάνοντας hub, αισθητήρα κίνησης, έξυπνη πρίζα, αισθητήρα πόρτας/παραθύρου και αισθητήρα υγρασίας/θερμοκρασίας, αλλά και ένα ασύρματο διακόπτη.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =