αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Wolt «σήκωσε» 440 εκατ. ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης

Η Wolt «σήκωσε» 440 εκατ. ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης

Σίγουρα έχεις δει τους μπλε διανομείς της Wolt και στην Ελλάδα- ειδικά μέσα στο lockdown. Η Φινλανδική startup βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, και τώρα «σήκωσε» ακόμα 440 εκατ. ευρώ στα πλαίσια νέου γύρου χρηματοδότησης.

Το ICONIQ Growth οδήγησε τον γύρο ενώ οι Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue εντάχθηκαν ως νέοι επενδυτές. Τα επενδυτικά funds 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures και Vintage Investment Partners από τους υπάρχοντες επενδυτές της Wolt συμμετείχαν επίσης στον γύρο. Ο νέος γύρος φέρνει το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που έχει αντλήσει η Wolt σε 707 εκατομμύρια ευρώ.

Η Wolt ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με συνεργάτες 10 εστιατόρια. Σε μόλις πέντε χρόνια, επεκτάθηκε σε 23 χώρες και 129 πόλεις. Και όπως είπαμε έχει παρουσία και στην Ελλάδα.

Πως λειτουργεί το ντελίβερι της Wolt: Η πληρωμή γίνεται μόνο με κάρτα (για λόγους ευκολίας και ασφάλειας σύμφωνα με την εταιρεία) ενώ την παραγγελία την εκτελούν συνεργαζόμενοι με την Wolt διανομείς. Πως λειτουργεί; Ο πελάτης ολοκληρώνει την παραγγελία του μέσω της ειδικής εφαρμογής, και γίνεται η αποδοχή από το κατάστημα και η αυτόματη χρέωση στην κάρτα μαζί με το έξτρα κόστος διανομής ( ξεκινά από 1 ευρώ για απόσταση μέχρι 1,5 χλμ. και αυξάνεται 0,10 ευρώ ανά 500 μέτρα με την μέγιστη απόσταση διανομής είναι τα 4 χλμ.). Ταυτόχρονα ενημερώνεται μέσω αλγόριθμου ο κοντινότερος ελεύθερος συνεργάτης – διανομέας της Wolt ότι στο «X» κατάστημα βρίσκεται σε διαδικασίας παρασκευής μία παραγγελία την οποία πρέπει να παραδώσει στην «X» διεύθυνση.

Ο πελάτης καθ’ολη την διάρκεια ενημερώνεται για τον χρόνο παράδοσης ενώ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού του βλέπει online το σημείο που βρίσκεται ο διανομέας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο πληρώνεται ένας διανομέας της Wolt στην Ελλάδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 3 =