αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Volvo μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και κάνει δώρο την φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου για 1 έτος

Η Volvo μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και κάνει δώρο την φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου για 1 έτος

Η Volvo θα καλύπτει το κόστος φόρτισης των ηλεκτρικών και υβριδικών της αυτοκινήτων για έναν χρόνο, αρχίζοντας από τα μοντέλα του 2021, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία θέλει να προσελκύσει πελάτες για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα άσχετα από τις επιδοτήσεις που δίνουν διάφορες κυβερνήσεις, καθώς θέλει να μειώσει τις εκπομπές αέριων ρύπων του στόλου της κατά 40% μέχρι το 2025.

Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, η Volvo θα αρχίσει να παράγει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο –το XC 40– στα τέλη του 2020 και η τιμή του θα είναι ανταγωνιστική του Model 3 της Tesla. Η σουηδική εταιρεία θα κυκλοφορεί ένα ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2025, δήλωσε χθες στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χακάν Σάμιουελσον, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσει τον στόχο υβριδικών αυτοκινήτων, ώστε το 2025 να μην έχει στην γκάμα της ούτε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης μόνο.

Οι αγοραστές ηλεκτρικών Volvo θα μπορούν από το 2021 και για ένα έτος να διεκδικούν από την εταιρεία την κάλυψη του κόστους φόρτισης του αυτοκινήτου τους. Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που κατανάλωσαν οι πελάτες της Volvo φορτίζοντας το αυτοκίνητό τους θα φαίνεται μέσω της εφαρμογής της Volvo για κινητά τηλέφωνα Apple και Android. Δεν θα κατασκευάζαμε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο αν δεν ήμασταν «απολύτως βέβαιοι» πως το αυτοκίνητο θα είναι επικερδές, είπε ο Σάμιουελσον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + fourteen =