αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Volvo βάζει το Skype στα αυτοκίνητα της (αλλά δεν είναι όπως ακριβώς νομίζεις)

Η Volvo βάζει το Skype στα αυτοκίνητα της (αλλά δεν είναι όπως ακριβώς νομίζεις)

Είναι δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο high tech. Περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα, που φτάνουν μέχρι και την αυτόνομη οδήγηση. Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων λοιπόν η Volvo εντάσσει, αρχικά στα μοντέλα της Business σειράς 90 και πιο συγκεκριμένα στο S90 και μαζί με τη Microsoft τη λειτουργία Skype Business, με την οποία οι τηλεδιασκέψεις θα γίνονται πολύ εύκολα. Με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού δηλαδή, καθώς θα είναι ενσωματωμένη στο πολύ καλό σύστημα infotainment και τα πάντα θα ελέγχονται από τη μεγάλη οθόνη αφής αλα tablet στην κεντρική κονσόλα.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς η εικόνα βίντεο δεν υποστηρίζεται από τη συγκεκριμένη εφαρμογή του Skype, για λόγους μη απόσπασης της προσοχής του οδηγού. Aπό την άλλη όμως το σύστημα θα επιτρέπει την ηχογράφηση ηχητικών σημειώσεων τις οποίες θα μπορεί να στέλνει κανείς στο γραφείο του για να τις βρεί στη συνέχεια στον υπολογιστή του.

Όπως σημειώνει το CNN Greece, η (στενή) συνεργασία της Volvo με τη Microsoft δεν ολοκληρώνεται με το Skype Business, καθώς το επόμενο βήμα θα είναι η ενσωμάτωση του Cortana, του ψηφιακού συστήματος προσωπικής υποστήριξης που παρουσίασε η αμερικάνικη εταιρεία με τα Windows 10 και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορεί, μεταξύ άλλων, να δέχεται φωνητικές εντολές για τις λειτουργίες του συστήματος infotainment των Volvo. Των μεγάλων αρχικά και όλων των μοντέλων της μάρκας στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − six =